Σημαντική διάκριση για Έλληνα μοντέρ στα γαλλικά βραβεία «Όσκαρ»
Ο Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε το Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ για την ταινία «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν, στην τελετή απονομής των γαλλικών «Όσκαρ» που έγιναν χθες στο Παρίσι
Ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε το Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ για την ταινία «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν, στην τελετή απονομής των γαλλικών «Όσκαρ» που έγιναν χθες στο Παρίσι.
Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γιος του σκηνοθέτη Φώτου Λαμπρινού, μόνιμος κάτοικος Παρισιού και έμπειρος μοντέρ. Αυτή ήταν η πρώτη του υποψηφιότητα για Σεζάρ. Στο παρελθόν, ο Γιώργος Λαμπρινός έχει υπογράψει, μεταξύ άλλων, το μοντάζ στο «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, στην υποψήφια για Όσκαρ μικρού μήκους ταινία «Avant que de Tout Perdre» του Ξαβιέ Λεγκράν, στις δύο βραβευμένες ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη («Erotica, Exotica, Etc.» και «Obscuro Barroco»), έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ έχει κερδίσει το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα.
Η ταινία «Μετά το Χωρισμό» («Jusqu’à la garde») του Ξαβιέ Λεγκράν συγκέντρωσε τα περισσότερα και μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς (ανάμεσά τους αυτά της καλύτερης ταινίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας). Ενώ η ταινία «The Brothers Sisters» του Ζακ Οντιάρ χάρισε στον δημιουργό της ένα ακόμη Σεζάρ Σκηνοθεσίας, το τρίτο στην μέχρι τώρα καριέρα του. Ο Αλεξ Λουτζ κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου άνδρα ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Guy», της οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία.
Κατά τη διάρκεια της 44ης απονομής των βραβείων Σεζάρ ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ παρέλαβε το τιμητικό Σεζάρ για το σύνολο της καριέρας του από την Κριστίν Σκοτ Τόμας, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο «Γητευτή των Αλόγων».
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ



