Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέρασαν τρεις ημέρες: Εισέβαλε ο Παύλος Πολάκης στην Τράπεζα της Ελλάδας;

Πέρασαν τρεις ημέρες: Εισέβαλε ο Παύλος Πολάκης στην Τράπεζα της Ελλάδας;

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής τράπεζας λένε ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν έχει πάει για να απαιτήσει να ελεγχθούν τα δάνεια που ο ίδιος θέλει

Πριν από τρεις ημέρες «έσκασε» η υπόθεση Πολάκη και η καταγραφή της συνομιλίας του με τον κεντρικό τραπεζίτη. Εκτοτε η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να ρίξει τους τόνους, καλύπτοντας τον «σαχλαμαρόμαγκα» (κατά ΕΦΣΥΝ) ή «αρκουδιάρη (κατά Σαββόπουλο) υπουργό της. Στο τριήμερο αυτό είχε μεσολαβήσει και η… ιστορική συνέντευξη που έδωσε στα… κέρινα ομοιώματα της ΕΡΤ. Ο Πολάκης μιλούσε επί μία ώρα κι έκανε σόου χωρίς να τον διακόπτει κανείς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι τόσο στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα, όσο και στην ομιλία του στη Βουλή αλλά και στη συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Παύλος Πολάκης, με το γνωστό ύφος του πολλά βαρύ είχε πει ότι θα περιμένει τρεις μέρες για να ελέγξει η κεντρική τράπεζα τα δάνεια που ο ίδιος θέλει και στη συνέχεια θα πάει στην ΤτΕ να ζητήσει εξηγήσεις και δεν θα φεύγει από εκεί.

Συγκεκριμένα είχε πει στον εμβρόντητο Γ. Στουρνάρα: «Επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα».

Στο Facebook είχε γράψει την επόμενη ημέρα θυμίζοντας τις απειλές: «Και τώρα κύριε Αρχιτραπεζίτα;; (…) Θα περιμένω 3 μέρες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας είπα στο τηλέφωνο….Μετά, αν δεν… θαρθω από κει να κουβεντιάσουμε από κοντά».

Επειδή πέρασαν οι τρεις ημέρες, ρωτήσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, αν εμφανίστηκε ο κ. Πολάκης, απαιτώντας να μάθει τι έγινε με τους ελέγχους στα δάνεια. Κι απ’ ότι μας είπαν και οι διοικητικές υπηρεσίες και η ασφάλεια του κτιρίου της οδού Αμερικής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν πέρασε ούτε από την οδό Σταδίου.

Βεβαίως, ο Γιάννης Στουρνάρας τον περιμένει να πάει όποτε θέλει, είναι γνωστές άλλωστε οι ικανότητες του σεφ της ΤτΕ. Ενα τραπέζι με κρητικά εδέσματα θα ήταν ό,τι πρέπει για τον Παύλο Πολάκη και γιατί όχι και για τον εκδότη που δημοσίευσε τον (μη) καταγεγραμένο διάλογο.

Πληροφορίες ότι στην ΤτΕ ετοίμαζαν οχυρωματικά έργα μη τυχόν κι έρθει ο Πολάκης καμιά… ίλη τεθωρακισμένων, ελέγχονται ως ανακριβείς. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι και πριν από μια τετραετία περίμεναν στην οδό Αμερικής την Αστυνομία να συλλάβει τον κεντρικό τραπεζίτη, αλλά ούτε κι αυτό έγινε.

Κι όπως έλεγαν στη Βουλή συνάδελφοι του Πολάκη, περιμένοντας το «ντου» στην ΤτΕ: «Καλό είναι να κάνεις το μάγκα, ακόμη κι αν είναι τζάμπα».

Μάλιστα, ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης θυμήθηκε μια μαντινάδα που σίγουρα θα την ξέρει ο Πολάκης:

«Λογάσαι άνδρας δυνατός, λογάσαι άνδρας βαρβάτος,

μα εγώ σε ξέρω πιο καλά και είσαι άνδρας σκάρτος».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024