Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμός με τη δήλωση Τσακαλώτου ότι θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές - Το είπε ή όχι;

Χαμός με τη δήλωση Τσακαλώτου ότι θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές – Το είπε ή όχι;

Σε διευκρινιστική του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο κ. Τσακαλώτος απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ σε περίπτωση που γινόταν κυβέρνηση και διεκδικούσε επαναδιαπραγμάτευση στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Χαμός έχει γίνει με τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου και με το αν παραδέχθηκε ή όχι ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. Ο υπουργός έκανε λόγο για fake news απαντώντας στη ΝΔ που έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα.

«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές», σχολίασε το υπουργείο Οικονομικών,.

Σε διευκρινιστική του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο κ. Τσακαλώτος απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ σε περίπτωση που γινόταν κυβέρνηση και διεκδικούσε επαναδιαπραγμάτευση στα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Στα αρχικά δημοσιεύματα για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών θεωρήθηκε ανακριβώς ότι όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η ΝΔ να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «I think it’s very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power…». Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «I don’t think it’s very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course…».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο» αναφέρει η ΝΔ σχολιάζοντας τόσο την πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές όσο και το ότι κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημα της ΝΔ για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε .

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε».

Είναι αξιέπαινο, πρόσθεσε η ΝΔ,  να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε  ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 είναι υπερβολικά υψηλός στόχος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και ο ίδιος τα αποδέχθηκε και τα υπέγραψε.

Αν και χαρακτηρίζει  «ατυχή περίπτωση» την άνοδο στην εξουσία της ΝΔ λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε τη θέση επειδή στην εξουσία θα ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει, επίσης, για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων «είναι πιθανό να έρθουν (σ.σ. η ΝΔ) στην εξουσία. Στην ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024