Το χαρακτήρα του «νταή» της κυβέρνησης, ο οποίος απαντά με φωνές, απειλές, αναρτήσεις, πάντα σε «μπρουτάλ» ύφος και χωρίς «τακτ» υιοθέτησε από την αρχή της καριέρας του στο υπουργείο Υγείας, ως αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης. Οι υποστηρικτές του μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στην «αυθεντικότητα» του και στην «επιμονή» του να λέει τα πράγματα «όπως είναι»… Και είναι άλλωστε κι αυτό που «πουλάει» ο Πολάκης. Ο αυτοδημιούργητος, αγωνιστής της ζωής από ένα χωριό των Σφακίων, που σπούδασε, έγινε σπουδαίος, αλλά ποτέ δεν ξέχασε την ανατροφή του στο βουνό και αυτό που λένε με περηφάνεια είναι η αλήθεια στην Κρήτη: «Ο άντρας κάνει τη γενιά, κι όχι η γενιά τον άντρα».

Οι επικριτές του τον χαρακτηρίζουν «άξεστο», «κυνικό», «εκτός ορίων», «υβριστή» και πολλά άλλα, ενώ τα ΜΜΕ περιμένουν μετά από κάθε ρεπορτάζ που τον αφορά την επόμενη ανάρτηση του ή ξέσπασμα στις κάμερες.

Η αλήθεια είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό το όριο που χωρίζει τον «ορεσίβιο», «χωρίς τρόπους», «ειλικρινή» και εφόσον είδε ότι αυτή η συμπεριφορά «πουλάει» και έστω και μέσω της αρνητικής δημοσιότητας πετυχαίνει οι οπαδοί του να χειροκροτούν έχει υιοθετήσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά ως «μανιέρα», χωρίς να πείθει κανένα πλέον – σκεπτόμενο άνθρωπο – για την ειλικρίνεια των πράξεων του.

Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο ως δήμαρχος που βγήκε με… σοβιετικά ποσοστά και που παραδέχθηκε ότι για το… καλό του τόπου του είχε διπλά βιβλία, κορόιδευε έτσι δηλαδή τους άλλους δήμους που νόμιμα ή τουλάχιστον με βάση όσα προτάσσσουν οι νόμοι, ασκούσαν το λειτούργημά τους.

Ο Πολάκης της ΚΝΕ, ο σκληρός Κρητίκαρος που αρέσκεται να φωτογραφίζεται με το κυνήγι ή το ψάρεμά του, που δεν υπολογίζει κανέναν, που καπνίζει όποτε του… καπνίσει αδιαφορώντας για τους νόμους, που πάει στα μπουζούκια και τα σπάει σαν κουτσαβάκι παλαιών εποχών, έγινε και βουλευτής. Εγινε και υπουργός χάρη στη φιλία του με τον Τσίπρα ο οποίος βρήκε στο πρόσωπό του αυτό που θα ήθελε να είναι. Αυτόν που μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να είναι η φωνή του Μαξίμου η οποία δεν μπορεί να είναι τόσο μπρουτάλ. Αλλο να τα λέει ο «κουζουλός» Πολάκης και να τον ακούνε όλοι με ανοικτό το στόμα, κι άλλο το Μαξίμου.

Και ξέρουμε όλοι πόσο «πουλάει» ο λαϊκισμός, ειδικά αυτές τις εποχές. Με καταγγελίες, ύφος μάγκικο, ψεκασμένες θεωρίες και συνωμοσίες έγινε ο Τραμπ πλανητάρχης, δεν θα γινόταν ο Σφακιανός βουλευτής και υπουργός; Ο άνθρωπος που προφανώς έχει κάνει πρόβα στον καθρέφτη του για να είναι όσο σκληρός πρέπει με τη διαπλοκή, τα βοθροκάναλα, το κατεστημένο, την ελίτ. Μια ελίτ βεβαίως στην οποία και ο ίδιος θα πρέπει να είναι μέλος διότι όταν βγάζεις 200 και 300 χιλιάρικα το μήνα δεν μπορεί να είσαι κάτι άλλο. Κι όταν παίρνεις καταναλωτικό δάνειο 100 χιλ. ευρώ που κανείς άλλος Έλληνας δεν θα μπορούσε να πάρει, ε, τότε δεν μπορείς να μιλάς με τόση άνεση για διαπλοκή.

Αναδρομή

Για να μιλάμε όμως με στοιχεία, αξίζει να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές ύβρεως και παραληρήματος του Παύλου Πολάκη, που συνθέτουν το χαρακτήρα που υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας…

Το πρώτο «ξέσπασμα» σημειώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2015 όταν σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στον Π. Πολάκη και δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τις επικοινωνιακές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο 2012 – 2014. Τότε δημοσιογράφος αποκάλεσε «σκύλο» τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος του απάντησε: «τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει».

 

Η συνέντευξη τότε είχε ξεκινήσει με ένταση λόγω της διαρροής του πορίσματος σε συγκεκριμένο περιοδικό. Η ένταση ξεκίνησε όταν δημοσιογράφοι έθεταν ερωτήσεις στον υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξάνθος την ώρα που αυτός μιλούσε παρουσιάζοντας στοιχεία του πορίσματος.

Ο κ. Πολάκης πήρε το λόγο ζητώντας από τους δημοσιογράφους να μην παρεμβαίνουν μέχρι να τελειώσει ο κ. Ξάνθος και να κάνουν τις ερωτήσεις τους στη συνέχεια.

«Γιατί πετάγεσαι;» είπε σε δημοσιογράφο, ενώ ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε: «πραγματικά δηλαδή, αφήστε με…», με τον εξής διάλογο να ακολουθεί:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Καλά, μη μας δείρετε.
ΠΟΛΑΚΗΣ:
Δεν δέρνω κανένα. Και μη το γυρίσουμε εκεί γιατί από την αρχή ήρθατε με ένα στυλ λες και φταίμε εμείς που το βρήκε ο Βαξεβάνης, ας πούμε. Χαμηλά λίγο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Πάντως δεν φταίμε εμείς. Ποιος φταίει;
ΠΟΛΑΚΗΣ:
Όχι εμείς πάντως. Το είπα, το είπα από την αρχή. Χαμηλά λίγο τώρα.

ΠΟΛΑΚΗΣ:
Εσύ γιατί πετάγεσαι συνέχεια, από την αρχή που μπήκες
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Εσύ φωνάζεις από τη στιγμή που μπήκες. Να με σέβεσαι για να σε σέβομαι. Ανθρώπους που δεν με σέβονται δεν τους σέβομαι.
ΠΟΛΑΚΗΣ:
Άμα το πας έτσι ούτε εγώ σε σέβομαι. Κόβεις τον υπουργό την ώρα που μιλάει

ΞΑΝΘΟΣ:
Να μιλήσουμε λίγο; Να μιλήσουμε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, συγνώμη. Ζητώ συγνώμη.
ΞΑΝΘΟΣ:
Χαίρομαι που ζητάτε συγνώμη. Γιατί πολιτικές μπαρούφες δεν λέω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας….
ΞΑΝΘΟΣ:
Τώρα έτσι δεν συζητάμε. Δεν συζητάμε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

ΠΟΛΑΚΗΣ:
Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει.
ΞΑΝΘΟΣ:
Μπορώ να απαντήσω; Σας παρακαλώ. Εντάξει υπάρχει ένταση, λίγο να ηρεμήσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Κύριε Υπουργέ, να μην κάνουμε συνεντεύξεις να μην τσαντίζεστε…

ΠΟΛΑΚΗΣ:

Και ποιος σου είπε ότι τσαντίζομαι; Έτσι είναι το στυλ μου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Το στυλ σας στην Κρήτη, όχι εδώ.

ΠΟΛΑΚΗΣ:

Δεν θα μου υποδείξεις εσύ…

Στις 14/4/2016 στο ίδιο ύφος ο Π. Πολάκης επιχείρησε νέα επίθεση στο δημοσιογράφο με τον οποίο είχε την παραπάνω αντιπαράθεση αλλά και σε ΜΜΕ, αυτή τη φορά από το βήμα εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαρούσι, λέγοντας τα κανάλια έκοψαν επίτηδες τις σκηνές που ο δημοσιογράφος μίλησε για «πολιτικές μπαρούφες» και αποκάλεσε τον ίδιο «σκύλο», για να προσθέσει ότι τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» ξεκίνησαν να μεταδίδουν από τη δική του αντίδραση και μετά, ενώ έκλεισε με το μνημειώδες: «Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του είπα αυτά που έπρεπε να του πω».

Επίθεση στη Δικαιοσύνη

Στις 4 Νοεμβρίου 2017 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έβαλε στο στόχαστρο του τη Δικαιοσύνη, μιλώντας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» για «δικαστές σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχουν στο δικαστικό χώρο θύλακες που εμποδίζουν την απονομή Δικαιοσύνης απάντησε: «Υπάρχουν δικαστές οι οποίοι ξεπερνώντας τα όρια που καθορίζονται από τις αρμοδιότητες της δικαστικής εξουσίας, ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προστατέψουν το σύστημα διαπλοκής και να εμποδίσουν ή να αλλοιώσουν την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης».

Επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Στις  21/10/2017, λίγο μετά την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», όπως είχε καταγγήλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο Π. Πολάκης με ανάρτηση του στο Facebook χαρακτήρισε τον κ. Γιαννάκο τον οποίο χαρακτήρισε «προσφάτως ανακαλυφθέν στη χώρα μας παράσιτο, παθογόνο για το σύστημα υγείας».

Στη πρώτη φωτογραφία βλέπετε προσφάτως ανακαλυφθεν στη χώρα μας παράσιτο ,παθογόνο για το σύστημα υγείας ,του είδους…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Οι πυρκαγιές στο Μάτι και ο αριθμός των θυμάτων που «θολώνει» την εικόνα

«Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα», υποστήριξε σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 4 Αυγούστου 2018, προκαλώντας κύμα οργής εναντίον του, καθώς ο κυνισμός του ξεπέρασε κάθε όριο. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 συνέχισε με επίθεση στον καθηγητή φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Συνολάκη, με αφορμή ομιλία του στην οποία παρουσίασε πορίσματα για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επιτέθηκε στον κ. Συνολάκη μέσω Facebook, αναφέροντας: Συνολάκης ….. Μάλιστα….. Μετά Χριστόν προφήτης … Με το κύρος του βαφτιστηριού Μητσοτάκη, του μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Μητσοτάκη και τοποθετημένος, από τον Μητσοτάκη ,στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών….Συνολάκης ….εκκενώνει το Μάτι από 35 έως 55 λεπτά αναλόγως το σταθμό που δίνει συνέντευξη!!!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!

Συνολακης ….. Μαλιςτα….. Μετα Χριστον προφήτης … Με το κύρος του βαφτιστηριου Μητσοτακη ,του μέλους του ΔΣ του…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

 

«Να βάλουμε κάποιους στη φυλακή»

Και το σήριαλ συνεχίζεται στο ίδιο πάντα μοτίβο, όταν στις 14.10.2018 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε μπροστά μας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε εάν κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας, εάν δεν κόψουμε τις συντάξεις, εάν αυξήσουμε το βασικό μισθό, εάν υλοποιήσουμε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», και πρόσθεσε: «Θα κερδίσουμε αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ’ αυτή τη χώρα».

«Σας έχω…»

Φυσικά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν σε όποιον διαφωνεί μαζί του ή του ζητά εξηγήσεις και το 2019.

Στις 30 Ιανουαρίου ο Π. Πολάκης επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ κατά τα εγκαίνια της μονάδας βραχείας νοσηλείας και της ανακαίνισης του φαρμακείου του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

Ερωτώμενος για την υπόθεση του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας με τα τέσσερα πλαστά πτυχία, ο κ. Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι έχουν «πρόβλημα αντιληπτικότητας» και ότι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Κληθείς δε να δώσει απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα των δημοσιογράφων είπε: «Δεν απαντώ, γιατί να απαντήσω, δεν θα απολογηθώ σε εσάς. Ποια είστε εσείς που θα σας απαντήσω».

Τέλος, ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Είστε σε διατετεγμένη υπηρεσίας, όλοι σας. Όλοι σας και μόνος μου (και δεν εννοώ εσάς, αλλά τα αφεντικά σας), σας έχω…».

https://www.youtube.com/watch?v=cbh_1GmNlAc

Παράσταση και για τους νεκρούς της γρίπης

Το Φεβρουάριο του 2019 ο υπουργός Υγείας απάντησε με νέες ύβρεις στη δημοσιογραφική κριτική και την κοινωνική κατακραυγή που προκαλούν οι δηλώσεις του για την επιδημία της γρίπης και τις τραγικές της συνέπειες, με τους 39 – τότε – νεκρούς λέγοντας:  «Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας».

Δεν γλιτώνουν ούτε οι νεκροί

Αντιδρώντας στην καταδικαστική για τον ίδιο δικαστική απόφαση με την οποία επιδικάζεται χρηματική αποζημίωση στη χήρα και το ανήλικο παιδί του Βασίλη Μπεσκένη για την εξύβριση του αποβιώσαντος δημοδιογράφου, ο Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook πήγε ένα βήμα πιο πέρα απειλώντας και νεκρούς. Υποστήριξε με ανάρτηση του στο Facebook ότι έχασε την αγωγή επειδή δεν ασχολήθηκε λόγω του θανάτου του ενάγοντος και προανήγγειλε ότι θα ασχοληθεί στο Εφετείο λέγοντας ότι «εκεί που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι».

Οργίασαν πάλι σημερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη "μετα θανατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Το ρεσιάλ συνεχίστηκε και εναντίον δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών που τόλμησε να επικρίνει τη στάση του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Τωρα το διαβασα….
Άκου «μπουρδοδημοσιογραφε» Δημητρη Νανουρη:
Ειςαι λεει αριστεριστής ,το ήξερα πως μισείς τον Τσιπρα και το Συριζα ,φαινόταν απ τα γραπτά σου…..
Πως αγαπούσες το Μπεσκενη τον υπεύθυνο του Γραφειου τύπου του ακροδεξιού Αδωνη Γεωργιαδη ,δεν μπορούσα να το φανταστώ .
Πριν ξαναγράψεις σαχλαμάρες δες τη σύμβαση του Μπεσκενη ,τη μέρα που έφυγε απο το υπουργείο που του έκοβαν αργομισθία στο Κεελπνο και μετα ξανά πεσμου να ζητήσω συγγνώμη απο το κύκλωμα της σαπίλας….
Αντε γιατι η αντισυριζαικη τύφλωση σας εχει πειράξει το μυαλό ,εσας τους επαναστάτες της φακής….

ΥΓ άμα ξαναβρίσεις δεν θα σου απαντήσω .Οχι μονο γιατι ειςαι αμελητέα ποσοτης,αλλα και γιατι τα κέρδισες τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που σου αναλογούσαν στη ζωη σου βρίζοντας εμένα:σε αναπαρήγαγαν απο τα μεςα του Μαρινακη μέχρι του μακαρίτη Θεμου μέχρι τα λιμπεραλ και προταγκον!!!!(το μοναδικό χρονογράφημα σου που πηρε τέτοια έκταση ,οχι γιατι αξίζει ο λόγος σου η τα στοιχεία σου αλλα γιατι χτυπάς τον εχθρό αυτών που σου δώσαν αναδημοσιευση….Εσυ δεν ειςαι εχθρός τους ,ειςαι κατοικίδιο της αυλής τους …Γι αυτο αναπαράγουν το «αριστερό» νιαούρισμα σου ….)».

Τωρα το διαβασα….Άκου "μπουρδοδημοσιογραφε" Δημητρη Νανουρη:Ειςαι λεει αριστεριστής ,το ήξερα πως μισείς τον Τσιπρα …

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Πανικός και το βράδυ που ο Π. Πολάκης βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης, με βαρύ ζεϊμπέκικο στο τραγούδι «βρέχει φωτιά στην στράτα μου», με τσιγάρο στο στόμα και ανάρτηση: «Ετςι για να σκάσουν οι εχθροί μας!!!!» στις 3 Φεβρουαρίου.

Ετςι για να σκάσουν οι εχθροί μας!!!!

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

Τα παραπάνω ακολούθησε η ιστορία με το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank και το τηλεφώνημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπόθεση έγινε θέμα και στο διεθνή Τύπο, με τους New York Times να αναφέρουν : «Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας καταγγέλλει παρέμβαση υπουργού στο έργο του».

Στο άρθρο σημειώνεται ακόμη πως τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν αρκετές φορές με τον κ. Πολάκη.  «Νωρίτερα αυτό το μήνα τον επέπληξε ο Επίτροπος Υγείας της ΕΕ για το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο. Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Πολάκης απάντησε στον Επίτροπο ότι δεν είναι δική του δουλειά».

 

Γράψτε το σχόλιο σας