Διεθνής διασυρμός για τον «ωτακουστή» Πολάκη από τα… βοθροκάναλα του εξωτερικού
Η... χάρη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε και κυρίως για τις πρακτικές που χρησιμοποίησε καταγράφοντας την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τις απειλές που εκτόξευσε έφτασε μέχρι και τα ξένα μέσα ενημέρωσης
Η… χάρη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε και κυρίως για τις πρακτικές που χρησιμοποίησε καταγράφοντας την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τις απειλές που εκτόξευσε έφτασε μέχρι και τα ξένα μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρονται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό του.
Οι New York Times ασχολήθηκαν εκτενώς με τον «πόλεμο» Γιάννη Στουρνάρα και με τον Παύλο Πολάκη καθώς στον κεντρικό της τίτλο αναφέρει «Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας καταγγέλλει παρέμβαση υπουργού στο έργο του». Αναφερόμενο στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις για το δάνειο Πολάκη, το δημοσίευμα τονίζει ότι ο «αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι μια γραφική φιγούρα που έχει φωτογραφηθεί να παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους καπνίζοντας σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους».

Οι Financial Times από την πλευρά τους αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι προχώρησε σε μία ανήκουστη προσπάθεια να επηρεάσει το έργο του και τονίζει ότι ο κ. Πολάκης διέρρευσε σε ιστοσελίδα αποσπάσματα από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δυο τους. Στο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά και στις παλιές δηλώσεις Πολάκη περί διπλών ταμείων όσο ήταν δήμαρχος Σφακίων. Στον τίτλο, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «Ο διοικητής της ΤτΕ κατηγορεί υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση».
Και στο Reuters όμως αναφέρονται στον «πόλεμο» Στουρνάρα – Πολάκη. «Ο Στουρνάρας ζητά από τον Τσίπρα να χαλιναγωγήσει υπουργό του» επισημαίνεται στο άρθρο σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι την ώρα που οι τράπεζες είναι ακόμη επιφυλακτικές με τα καταναλωτικά δάνεια, την ίδια στιγμή έχει δοθεί ένα μεγάλο δάνειο στον Πολάκη.

Στο δημοσίευμα αναπαράγεται η είδηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τηλεφώνησε στον κ. Στουρνάρα ζητώντας του να ελέγχει και άλλα δάνεια πολιτικών ενώ σημειώνεται ότι ο ίδιος ο κ. Πολάκης διέρρευσε μέρος της συνομιλίας που είχε με τον κ. Στουρνάρα σε φιλικό του μέσο ενημέρωσης.
Στο άρθρο σημειώνεται ακόμη πως τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν αρκετές φορές με τον κ. Πολάκη. «Νωρίτερα αυτό το μήνα τον επέπληξε ο Επίτροπος Υγείας της ΕΕ για το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο. Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Πολάκης απάντησε στον Επίτροπο ότι δεν είναι δική του δουλειά».
Και το Bloomberg όμως αναφέρθηκε στο θέμα με τίτλο «Η Ελλάδα σε νέα διένεξη για επίθεση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας».
«Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μία νέα διαμάχη για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, και έναν υπουργό. Κατά περιόδους οι εντάσεις αναζωπυρώνονται ανάμεσα στον Γ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση», επισημαίνει το δημοσίευμα.
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)































































![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442