Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την έκδοση του «Mr Bitcoin» θα ζητήσει η Ρωσία από την Ελλάδα

Την έκδοση του «Mr Bitcoin» θα ζητήσει η Ρωσία από την Ελλάδα

Η αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα θα ζητήσει την έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin», από τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Υγείας

Η αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα θα ζητήσει την έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin», από τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Υγείας, όπως δήλωσε σήμερα στου Ρώσους δημοσιογράφους στην Αθήνα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS

«Θα απευθυνθώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προσωπικά στον υπουργό Δικαιοσύνης, προσωπικά στον υπουργό Υγείας, αιτούμενη την έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ στην Ρωσία. Για αυτό υπάρχουν όλοι οι νομικοί και ηθικοί λόγοι. Πρώτον, επειδή είναι πολίτης της Ρωσίας. Δεύτερον επειδή στην επικράτεια της Ρωσίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του πολίτη αυτού» δήλωσε η Μοσκάλκοβα.

«Είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η έρευνα και να ληφθεί δίκαια απόφαση, εάν ο ίδιος βρίσκεται στην επικράτεια άλλους κράτους» προσέθεσε η ίδια.

Ο Βίνικ συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, οι οποίες τον κατηγορούν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από 4 έως 9 δισ. δολάρια, μέσω κρυπτονομισμάτων.

Σταματά την απεργία πείνας

Την απεργία πείνας σταματάει ο «Mr Bitcoin», όπως ανακοίνωσε η Μοσκάλκοβα, η οποία τον επισκέφτηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Mr Bitcoin» ξεκίνησε απεργία πείνας στις 26 Νοεμβρίου του 2018, αντιδρώντας στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Στις 19 Δεκεμβρίου, μάλιστα, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την εκτέλεση και του εντάλματος σύλληψης των γαλλικών αρχών, με τον Βίνικ να συνεχίζει την απεργία πείνας «έως ότου εκδοθεί στη Ρωσία».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024