Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολική χιονοκαταιγίδα : Ριπές ανέμων 100 χλμ και θερμοκρασίες στο μηδέν

Πολική χιονοκαταιγίδα : Ριπές ανέμων 100 χλμ και θερμοκρασίες στο μηδέν

Από τις πολικές περιοχές καταφθάνει με θυελλώδεις ανέμους και έντονες χιοπτώσεις η κακοκαιρία που θα αλλάξει δραματικά τον καιρό στην Ελλάδα έως την Κυριακή. Χιόνια αναμένονται στο κέντρο της Αθήνας

Δραματική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες καθώς ένα μετεωρολογικό σύστημα που έχει σχηματιστεί στα βόρεια πλάτη της Γης, κινείται νότια προς τη χώρα μας χωρίς διάθεση να εξασθενίσει παρά μόνο τη Δευτέρα.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Αττική, θα ζήσει για δεύτερη φορά τον φετινό χειμώνα έντονη χιονόπτωση, η οποία μάλιστα σε ό,τι αφορά την πρωτεύουσα, θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου.

Η ΕΜΥ μάλιστα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε, επισημαίνει ότι η χιονόπτωση θα ξεκινήσει από τα ορεινά του νομού, θα εκδηλωθεί στη συνέχεια στα πεδινά τμήματα του νομού και το βράδυ θα πέσουν νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας.

Το βράδυ του Σαββάτου η θερμοκρασία στην Αθήνα αναμένεται να μην ξεπεράσει τους 4 βαθμούς στο κέντρο της πόλης αλλά θα είναι χαμηλότερη στα βόρεια προάστια.

Πάντως αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού στην Αθήνα την Τρίτη όπου ο υδράργυρος θα ανέβει ξανά 10 βαθμούς και θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Στη Θεσσαλονίκη ο χιονιάς θα «χτυπήσει» από τα ξημερώματα του Σαββάτου με το θερμόμετρο στην πόλη να μην ξεπερνά τον ένα με δύο βαθμούς Κελσίου ενώ προς το βράδυ θα πέσει κάτω από το μηδέν. Και εδώ, η Δευτέρα θα είναι μία καλύτερη μέρα, με λιακάδα μεν αλλά αρκετό κρύο και με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 8 με 10 βαθμούς.

Φθάνοντας το πολικό σύστημα στη χώρα μας, θα προκαλέσει χιονοπτώσεις σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Κινούμενο νότια το χιόνια θα εξαπλωθεί στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.

Εκτιμάται ότι στην ανατολική Στερεά οι χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές με υψόμετρο 200 – 300 μέτρα ενώ στην Πελοπόννησο από 300 με 500 μέτρα.

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, και θα εξασθενίσουν το βράδυ. Αντιθέτως, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Πολύ θυελλώδεις θα πνέουν οι βορειοανατολικοί άνεμοι με την ένταση τους να φθάνει τα 9-10 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως 8-9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024