Τις διαφημίσεις της από του YouTube σταματάει η εταιρεία του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού Fortnite, εν μέσω ανησυχιών, έπειτα από σχόλια που ανέβαζαν παιδόφιλοι.

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι απέσυρε τις διαφημίσεις της σε μία αντίστοιχη κίνηση της Nestle, στον απόηχο του τελευταίου σκανδάλου για το ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.

Τα βίντεο της εταιρείας δεν θεωρούνται «προβληματικά». Ωστόσο, το πρόβλημα ξεκινά από τα σχόλια των χρηστών, καθώς παρατηρήθηκε πως άγνωστοι έγραφαν προκλητικά μηνύματα δίνοντας οδηγίες για το πού να σταματούν το βίντεο, ώστε να έχουν τις επιθυμητές εικόνες των παιδιών, όπως παραδείγματος χάριν όταν φαίνονταν κορίτσια να γυμνάζονται ή άλλα παιδιά να κάνουν δουλειές στο σπίτι με την οικογένειά τους.

Καθώς ο αλγόριθμος της πλατφόρμας έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προτείνει στους χρήστες βίντεο που τους «ενδιαφέρουν» βάσει των επιλογών τους, από το ένα περιεχόμενο με παιδιά οδηγούνται στο άλλο, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα περιστατικά σχολιασμού παιδόφιλων στις σχετικές αναρτήσεις.

Από την πλευρά του YouΤube, εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε σχετικά με την απόφαση της Epic Games: «Οποιοδήποτε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, που θέτει σε κίνδυνο ανηλίκους θεωρείται απαράδεκτο και ως εταιρεία έχουμε σαφή πολιτική που το απαγορεύει».

«Λαμβάνουμε άμεση δράση διαγράφοντας λογαριασμούς και κανάλια, αναφέροντας οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σε δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που περιέχουν ανηλίκους. Υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και τον γρηγορότερο εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων», πρόσθεσε .

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο