
Hispano Suiza Maguari HS1 GTC: Το εξωτικό… πτηνό των 2,2 εκ. ευρώ
Η γερμανοτραφής εκδοχή της Hispano Suiza με έμβλημα τα φτερά του πελαργού, παρουσιάζει ένα εξωτικό supercar με ισχύ 1.070 ίππων και ανθρακονημάτινο σκαρί.
Η «νέα» Hispano Suiza αποκάλυψε το νέο της εξωτικό δημιούργημα υπό την μορφή ενός κεντρομήχανου και πισωκίνητου supercar το οποίο «ακούει» στην ονομασία Maguari από ένα είδος νοτιαμερικανικού πελαργού τα φτερά του οποίου συνιστούν το παραδοσιακό έμβλημα της φίρμας.

Όπως και να έχει με την ονοματοδοσία του και επί της ουσίας, το supercar θα εφοδιάζεται με ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο V10 ο οποίος προέρχεται από την Lamborghini και με τις απαιτούμενες τροποποιήσεις των Ισπανών, θα φτάνει την ισχύ των 1.070 ίππων.
Η γενναιόδωρη ισχύς σε συνδυασμό και με το χαμηλό βάρος που προκύπτει από την εξολοκλήρου ανθρακονημάτινη κατασκευή του, θα δίνουν την ικανότητα στο Maguari ΗS1 GTC, να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα αγγίζει τα 380 χλμ./ώρα.
Ακόμα ωστόσο πιο εντυπωσιακή και από τις ανωτέρω προδιαγραφές είναι η τιμή στην οποία θα διατεθεί το ισπανικό supercar η οποία προσδιορίζεται σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που συνοδεύει κατά κάποιο τρόπο το συγκεκριμένο τετράτροχο, είναι ότι αποτελεί δημιούργημα της γερμανοτραφούς Hispano Suiza Automobile Manufaktur AG ή οποία ερίζει με την Hispano Suiza Cars με επικεφαλής το δισέγγονο του ιδρυτή της αρχέτυπης ισπανικής φίρμας, για τα δικαιώματα της χρήσης του ονόματος.
Για την ιστορία, η δεύτερη Hispano Suiza με έδρα τη Βαρκελώνη, θα παρουσιάσει σύντομα, στην έκθεση της Γενεύης, ένα ηλεκτροκίνητο supercar με το οποίο ευελπιστεί να αναβιώσει το όραμα του ιδρυτή της και να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για την επιστροφή της.
- Μεντιλίμπαρ: «Θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα – Σπουδαίος προπονητής ο Μπαρτζώκας»
- Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι στους Μανιάκους – Τραυματίστηκε 15χρονος
- Ο Τραμπ λέει ότι «αποδεκάτισε» το Ιράν — αλλά το «αποδεκατίζω» δεν σημαίνει αυτό που εννοεί ακριβώς
- Η σπάνια ευκαιρία που δίνει στη Ρωσία και την Κίνα ο πόλεμος στο Ιράν
- Πανσερραϊκός – ΑΕΛ Novibet 1-1: «Χρυσός» βαθμός για τους Σερραίους με πέναλτι στο 90+9′!
- Η Γερμανία ξανά στα… όπλα – Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη;

