Έως και 15 υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης ενδέχεται να ψηφίσουν για να αποτρέψουν τη Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση την 29η Μαρτίου, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Οι υπουργοί, που αντιτίθενται στο σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προκαλέσουν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να τους αποπέμψει, εάν την καταψηφίσουν στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, θέλουν μια αναβολή της διαδικασίας του Brexit, στην περίπτωση μη επίτευξης μιας συμφωνίας.

Η Βρετανία αναμένεται να εγκαταλείψει την ΕΕ την 29η Μαρτίου.

Με βάση το σχέδιο που εξετάζουν οι υπουργοί, θα στηρίξουν στο κοινοβούλιο πρόταση βουλευτών των Εργατικών, που θα στηρίζει την καθυστέρηση του Brexit, εάν δεν υπάρχει συμφωνία. Ωστόσο δεν θα παραιτηθούν, πετώντας το μπαλάκι στην Τερέζα Μέι.

Η Τερέζα Μέι θα αναγκαστεί έτσι να βρεθεί ενώπιον δύο επιλογών: είτε να προχωρήσει σε Brexit χωρίς συμφωνία είτε να παρατείνει το άρθρο 50. Ωστόσο κάθε απόφαση θα τεθεί στην ψήφο του κοινοβουλίου, με την πλειοψηφία του σώματος να έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι απορρίπτει το πρώτο σενάριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο