Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Αλέξης Τσίπρας περιφρονεί το κόμμα του

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας περιφρονεί το κόμμα του

Με τις επιλογές του ο κ. Τσίπρας (δηλαδή να προτιμήσει στελέχη χωρίς κανένα πολιτικό εκτόπισμα στον δημόσιο βίο της χώρας από το ΚΙΝΑΛ) είναι (όπως λένε οι σκληροί της Κουμουνδούρου) ωσάν να περιφρονεί το ίδιο του το κόμμα

Ήταν ο ανασχηματισμός ένα νέο άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά; Αυτό το ερώτημα απαντάται εύκολα σήμερα ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν είναι μόνον οι επικριτικές για τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα ειρωνείες των Κυρίτση («αναβάθμιση σε ΠαΣοΚ ΒΒ+») και Κουρουμπλή (που χαρακτήρισε έναν νέο υφυπουργό ως πολιτικό απατεώνα και ως «παιδί του Ακη» ο οποίος «κάρφωσε» τον Γιώργο Παπανδρέου στη Φώφη), είναι και το σχέδιο βάσει του οποίου κινήθηκε ο Τσίπρας ώστε να διεμβολίσει (τρόπος του λέγειν) το ΚΙΝΑΛ.

Με τις επιλογές του ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, (δηλαδή να προτιμήσει στελέχη χωρίς κανένα πολιτικό εκτόπισμα στον δημόσιο βίο της χώρας από το ΚΙΝΑΛ) είναι (όπως μου λένε οι σκληροί της Κουμουνδούρου) ωσάν να περιφρονεί το ίδιο του το κόμμα, τη στιγμή που διαθέτει στελέχη που μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Και δίνουν ως παράδειγμα τον Νίκο Φίλη. Εκτός εάν θεωρεί τα στελέχη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ αναποτελεσματικά.

Και κάτι ακόμη. Μου λένε, ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε εάν δεν πετύχει ο ανασχηματισμός να επιρριφθούν αλλού (εκτός Τσίπρα) οι ευθύνες.

Για παράδειγμα, τουλάχιστον δύο (πασοκογενή) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ξεκάθαρα ότι ο κ. Σπίρτζης ήταν αυτός που εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό την υπουργοποίηση του κ. Μωραΐτη.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024