Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαφαζάνης: Οι τράπεζες αρπάζουν τα σπίτια του λαού, ενώ δίνουν θαλασσοδάνεια σε πολιτικά πρόσωπα

Λαφαζάνης: Οι τράπεζες αρπάζουν τα σπίτια του λαού, ενώ δίνουν θαλασσοδάνεια σε πολιτικά πρόσωπα

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «με τις νέες ρυθμίσεις, που καταργούν τον ν.Κατσέλη, τα νοικοκυριά και οι πρώτες κατοικίες αφήνονται στο έλεος των τραπεζών. Συνεχίζουμε με πείσμα τον αγώνα μας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας.

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς η Λαϊκή Ενότητα και σήμερα συμμετείχε σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΛΑΕ

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Θεμιστοκλέους και σε αυτή συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη, και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών», όπως αναφέρει η ΛΑΕ.

«Οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν ανακαλύψει μια δική τους πρωτότυπη λειτουργία και ένα δικό τους πρωτότυπο ρόλο: αντί στις τράπεζες να βάζουν κεφάλαια οι ιδιοκτήτες – τραπεζίτες, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται συνεχώς με λεφτά του ελληνικού λαού» δήλωσε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο κ. Λαφαζάνης, αναφέρει η ανακοίνωση, για να προσθέσει: «αντί οι τράπεζες μέσα στην κρίση να βοηθάνε τα νοικοκυριά όταν έχουν δυσκολίες, σπεύδουν με μαζικούς πλειστηριασμούς να αρπάζουν σπίτια και να κάνουν real estate. Αντί οι τράπεζες να δανειοδοτούν παραγωγικές επενδύσεις, πνίγουν την παραγωγή και τη βιομηχανία και δίνουν πελατειακά διαπλεκόμενα θαλασσοδάνεια σε μεγαλοσχήμονες , σε πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα για κατανάλωση».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «με τις νέες ρυθμίσεις, που καταργούν τον ν.Κατσέλη, τα νοικοκυριά και οι πρώτες κατοικίες αφήνονται στο έλεος των τραπεζών. Συνεχίζουμε με πείσμα τον αγώνα μας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Από τις 19 πρώτες κατοικίες που σχεδίαζαν σήμερα να εκπλειστηριάσουν, χάρις και στον αγώνα μας, ανεστάλησαν 7 πλειστηριασμοί. Εδώ στη Θεμιστοκλέους που δίνουμε ως ΛΑ.Ε και ως κίνημα σήμερα το «παρών» κηρύχθηκε άγονος ο πλειστηριασμός α’ κατοικίας».

«Αν στο κίνημα μας γίνουμε περισσότεροι θα σημειώσουμε περισσότερες νίκες. Και αν γίνουμε πολύ περισσότεροι η νίκη θα είναι δική μας. Νίκη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού για μια Ελλάδα λεύτερη, δημοκρατική, κυρίαρχη και χωρίς κηδεμόνες και λιτότητα, δίκαιη, ανεξάρτητη και σε αναπτυξιακή τροχιά» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 566 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 19 πρώτες κατοικίες

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024