Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοκαριστικά ευρήματα για την κακοποίηση παιδιού 21 μηνών από τη μητέρα του

Σοκαριστικά ευρήματα για την κακοποίηση παιδιού 21 μηνών από τη μητέρα του

Το 21 μηνών αγοράκι έφερε σε όλο του το κεφάλι, καθώς και στο σώμα, μώλωπες, εκχυμώσεις και άλλα σημάδια, ενώ στην πλάτη έφερε και έγκαυμα που πιθανόν να προκλήθηκε από τσιγάρο.

H Aστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 23χρονης μητέρας, όταν έλαβε πληροφορία από γείτονα ότι την είδε να κτυπά το παιδί στο πρόσωπο.

Αστραπιαία φαίνεται να κινήθηκαν Αστυνομία και Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για την προστασία του 21 μηνών αγοριού, το οποίο φέρεται να κακοποιείτο βάναυσα και συστηματικά από την 23χρονη μητέρα του.

Το παιδί βρήκε ήδη μια αγκαλιά καθώς τοποθετήθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ η μητέρα, υπήκοος ευρωπαϊκής χώρας, οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για τον σκοπό της άμεσης καταχώρισης της υπόθεσης.

«Δεν θα κτυπούσα ποτέ τον γιο μου»

Στην κατηγορούμενη απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για το αδίκημα της επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατά παράβαση άρθρων του περί Βίας στην Οικογένεια (Πρόληψη και Προστασία Θυμάτων) Νόμου.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι σε δύο περιπτώσεις, στις 10 Φεβρουαρίου και στις 16 Φεβρουαρίου 2019, κτύπησε το παιδί της, προκαλώντας του μώλωπες και εκχυμώσεις στο κεφάλι και το σώμα.
Η ίδια αρνήθηκε ενοχή και ανέφερε ότι «δεν θα κτυπούσα ποτέ τον γιο μου», ενώ παράλληλα διερωτήθηκε γιατί την κατηγορούν για κακοποίηση «αφού δεν βρέθηκαν (στο σώμα του παιδιού) αποτυπώματα των χεριών της».

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του «Π», αναφέρουν ότι στην Αστυνομία η 23χρονη προέβαλε τον ισχυρισμό πως τα σημάδια που φέρει στο σώμα του το παιδί προκλήθηκαν από αλλεργία, αλλά και λόγω πτώσης του από το κρεβάτι.

Η ιατροδικαστής καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της μητέρας

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της φαίνεται να καταρρίπτονται από τα ευρήματα της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου που εξέτασε το βρέφος, και μάλιστα φέρεται να εντόπισε και έγκαυμα στην πλάτη, που πιθανόν να προκλήθηκε από τσιγάρο.

Κατόπιν της μη παραδοχής των κατηγοριών που της απαγγέλθηκαν, η υπόθεση οδηγήθηκε σε ακρόαση, με την πρώτη δικάσιμο να ορίζεται για τις 6 Ιουνίου.

Μέχρι τότε, με εισήγηση της κατηγορούσας αρχής, αφέθηκε ελεύθερη αφού κλήθηκε να υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και να εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Κτυπούσε το παιδί σε κοινή θέα

Η Αστυνομία τέθηκε σε κινητοποίηση το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έλαβε πληροφορία από γειτονικό πρόσωπο της κατηγορουμένης ότι την είδε να κτυπά με βιαιότητα το παιδί στο πρόσωπο ενώ αυτό βρισκόταν πεσμένο στον δρόμο έξω από το σπίτι της.

Περαιτέρω, ο γείτονας υποστήριξε ότι είχε γίνει κι άλλες φορές μάρτυρας κακοποίησης του παιδιού από τη μητέρα του, ενώ την καταγγελία του ενίσχυσε η σύζυγός του, η οποία επίσης δήλωσε μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι είδε και η ίδια την κατηγορούμενη να κτυπά με βιαιότητα το παιδί και στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ αυτό βρισκόταν σε καροτσάκι, και πάλι έξω από το σπίτι του.

Σοκαριστικά ήταν τα ευρήματα της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου, η οποία εξέτασε το παιδί όταν μεταφέρθηκε το Σάββατο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη.

Συστηματική κακομεταχείριση

Φέρεται να διαπίστωσε ότι το 21μηνο αγοράκι έφερε σε όλο του το κεφάλι, καθώς και στο σώμα, μώλωπες, εκχυμώσεις και άλλα σημάδια, ενώ στην πλάτη έφερε και έγκαυμα που πιθανόν να προκλήθηκε από τσιγάρο.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστού ανέδειξαν επίσης συστηματική και όχι μεμονωμένη κακομεταχείριση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόλο που η 23χρονη φαίνεται στα έγγραφα να είναι νυμφευμένη, υποστήριξε ότι το παιδί είναι αγνώστου πατρός.

Πηγή: Πολίτης

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024