Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ δίνει στην Β. Κορέα τον... χρόνο της να αποπυρηνικοποιηθεί

Ο Τραμπ δίνει στην Β. Κορέα τον… χρόνο της να αποπυρηνικοποιηθεί

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να επιθυμεί η Βόρεια Κορέα να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος δεν βιάζεται και δεν πιέζει την Πιονγιάνγκ να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποπυρηνικοποίησή της

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να επιθυμεί η Βόρεια Κορέα να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος δεν βιάζεται και δεν πιέζει την Πιονγιάνγκ να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποπυρηνικοποίησή της.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι αν η Βόρεια Κορέα δεν πραγματοποιήσει νέες πυρηνικές δοκιμές, τότε δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να πετύχει έναν από τους κύριους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής – πείθοντας το απομονωμένο καθεστώς του Κιμ να εγκαταλείψει τον εξοπλισμό του με πυρηνικά όπλα.

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι οι κυρώσεις εις βάρος της ασιατικής χώρας θα παραμείνουν σε ισχύ στο μεσοδιάστημα, σημειώοντας ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει διεξάγει πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν για τη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να συνομιλήσει αύριο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Ο Μουν δήλωσε στον Τραμπ στην επικοινωνία τους ότι η Σεούλ είναι πρόθυμη να ξεκινήσει να έχει μια οικονομική δραστηριότητα με την Πιονγιάνγκ ως μια «παραχώρηση» αν αυτό επιταχύνει την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024