Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ.

Ο 77χρονος Σάντερς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βερμόντ, της πολιτείας στην οποία εξελέγη.

«Θα ήθελα πρώτα να ενημερώσω τους κατοίκους του Βερμόντ» σημείωσε μιλώντας στο δημόσιο ραδιοσταθμό της πολιτείας αυτής, στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.

Ο Σάντερς δεν είχε καταφέρει να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, το οποίο είχε κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μπέρνι Σάντερς, με τα λευκά ακατάστατα μαλλιά του, παραμένει δημοφιλής στους κόλπους των Δημοκρατικών. Εκλεγόταν στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1990 έως το 2006, πριν γίνει γερουσιαστής. Επανεξελέγη με άνεση τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Σάντερς είναι ένα από τα φαβορί μεταξύ των περίπου δέκα προσώπων που έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Αναμένεται επίσης η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν, με σαφώς αριστερές ιδέες και αυτοχαρακτηριζόμενος «σοσιαλιστής», ο Σάντερς επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του αμερικανού προέδρου κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας «παθολογικός ψεύτης» τόνισε αυτός ο κήνσορας της Ουόλ Στριτ.

«Είναι ένας ρατσιστής, ένας σεξιστής, ένας ομοφοβικός, ένας ξενοφοβικός, κάποιος που τσεπώνει φθηνά πολιτικά κέρδη βάζοντάς τα με τις μειονότητες, συχνά με μετανάστες χωρίς χαρτιά» δήλωσε ο Μπέρνι Σάντερς στην προαναφερθείσα συνέντευξή του.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που καταλαβαίνει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, είναι μια υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας και για τον πλανήτη μας» τονίζει επίσης ο Σάντερς σε βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ήταν μια μετωπική επίθεση εναντίον του σκεπτικιστή όσον αφορά την κλιματική αλλαγή Ρεπουμπλικανού προέδρου, ο οποίος απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Σε αυτό το διάρκειας δέκα λεπτών βίντεο, ο Μπέρνι Σάντερς επιμένει πως «η εκστρατεία μας δεν έχει μοναδικό στόχο την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ, του πιο επικίνδυνου προέδρου στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία». Και καλεί σε μια «μεταμόρφωση της χώρας και στη δημιουργία μιας κυβέρνησης βασισμένης στις αρχές της οικονομικής, κοινωνικής, φυλετικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης».

Όταν ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2016, ο Μπέρνι Σάντερς θεωρούνταν «αουτσάιντερ» απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, η οποία κέρδισε τελικά το χρίσμα, πριν ηττηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς είχε βρει σημαντική ανταπόκριση, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, καθώς προέβαλε ιδέες που θεωρούνταν τότε ριζοσπαστικές, όμως σήμερα διατυπώνονται και από άλλους Δημοκρατικούς, όπως η βενιαμίν του Κογκρέσου Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές, η οποία το 2016 συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Σάντερς, αλλά και από άλλους υποψηφίους στις προκριματικές για το 2020.

Καθολική κάλυψη υγείας, δωρεάν δημόσιο πανεπιστήμιο και κατώτατος μισθός 15 δολαρίων (13,3 ευρώ): ο Μπέρνι Σάντερς διαβεβαιώνει πως πολλές από τις ιδέες του που διατυπώθηκαν το 2016 είναι τώρα «πολύ, πολύ δημοφιλείς».

Η απάντηση του στρατοπέδου του Τραμπ στην υποψηφιότητα του Σάντερς δεν άργησε.

«Ο Μπέρνι Σάντερς έχει ήδη κερδίσει τη συζήτηση στις προκριματικές των Δημοκρατικών, επειδή κάθε υποψήφιος υιοθετεί το δικό του μοντέλο σοσιαλισμού», το οποίο οι Αμερικανοί «θα απορρίψουν», έγραψε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Κέιλι Μακινάνι, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την επανεκλογή του το 2020.

«Μόνο ο πρόεδρος Τραμπ θα διατηρήσει την Αμερική ελεύθερη, ευημερούσα και ασφαλή» υποστήριξε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024