Μια νέα θεωρία στο τι συνέβη στη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines, η οποία εξαφανίστηκε το 2014 ενώ πετούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, έφερε στη δημοσιότητα η συγγραφέας του «Έρευνες Αεροπορικών Δυστυχημάτων» (The Crash Detectives) Κριστίν Νεγκρόνι, μιλώντας σήμερα στην Daily Star.

Όπως σημειώνει η συγγραφέας και αρθρογράφος στην New York Times, κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω της έλλειψης οξυγόνου, η οποία επέρχεται 15 λεπτά μετά την αποσυμπίεση της καμπίνας.

Μάλιστα λαμβάνοντας υπ’όψιν πως η ανεπάρκεια οξυγόνου επιφέρει, ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες, οι επιβάτες, καθώς και το πλήρωμα, κατά την Νεγκρόνι πιθανότατα να ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκροί πριν την συντριβή.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Νεγκρόνι, ο πιλότος της πτήσης, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ, κατά την ώρα που σημειώθηκε η αποσυμπίεση της καμπίνας βρισκόταν στην τουαλέτα.

Μόνο ένας άνθρωπος είχε τις αισθήσεις του

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πάντως πως κατά την συγγραφέα, η παραμονή του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, σημαίνει πως ίσως αυτός να ήταν ο μόνος άνθρωπος που διατήρησε τις αισθήσεις του περισσότερο από όλους τους άλλους εντός της ατράκτου, έχοντας πλήρη συνείδηση του τι συμβαίνει.

Σύμφωνα πάντα με την Νεγκρόνι, ο συγκυβερνήτης, Φαρίκ Αμντουλ Χαμίλ, επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εντούτοις δεν τα κατάφερε καθώς προοδευτικά κατεβλήθη από υποξία (σ.σ η προοδευτική παύση εγκεφαλικών δραστηριοτήτων, λόγω έλλειψης οξυγόνου).

Έτσι, το αεροπλάνο πετούσε με τον αυτόματο πιλότο μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι, τελικά, να προσκρούσει.

Υπενθυμίζεται πως εξ αρχής οι πιθανότητες, τόσο οι 227 επιβάτες όσο και το 12μελές πλήρωμα της πτήσης ΜΗ370, να είχαν επιζήσει της συντριβής ήταν ελάχιστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη θεωρία ήθελε ουκρανικό πύραυλο να έχει καταρρίψει το Boeing των Malaysian Airlines.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο