Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα θεωρία για το τι συνέβη στην εξαφανισμένη πτήση της Malaysia

Νέα θεωρία για το τι συνέβη στην εξαφανισμένη πτήση της Malaysia

Όπως σημειώνει η συγγραφέας και αρθρογράφος στην New York Times, κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω της έλλειψης οξυγόνου, η οποία επέρχεται 15 λεπτά μετά την αποσυμπίεση της καμπίνας

Μια νέα θεωρία στο τι συνέβη στη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines, η οποία εξαφανίστηκε το 2014 ενώ πετούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, έφερε στη δημοσιότητα η συγγραφέας του «Έρευνες Αεροπορικών Δυστυχημάτων» (The Crash Detectives) Κριστίν Νεγκρόνι, μιλώντας σήμερα στην Daily Star.

Όπως σημειώνει η συγγραφέας και αρθρογράφος στην New York Times, κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω της έλλειψης οξυγόνου, η οποία επέρχεται 15 λεπτά μετά την αποσυμπίεση της καμπίνας.

Μάλιστα λαμβάνοντας υπ’όψιν πως η ανεπάρκεια οξυγόνου επιφέρει, ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες, οι επιβάτες, καθώς και το πλήρωμα, κατά την Νεγκρόνι πιθανότατα να ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκροί πριν την συντριβή.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Νεγκρόνι, ο πιλότος της πτήσης, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ, κατά την ώρα που σημειώθηκε η αποσυμπίεση της καμπίνας βρισκόταν στην τουαλέτα.

Μόνο ένας άνθρωπος είχε τις αισθήσεις του

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πάντως πως κατά την συγγραφέα, η παραμονή του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, σημαίνει πως ίσως αυτός να ήταν ο μόνος άνθρωπος που διατήρησε τις αισθήσεις του περισσότερο από όλους τους άλλους εντός της ατράκτου, έχοντας πλήρη συνείδηση του τι συμβαίνει.

Σύμφωνα πάντα με την Νεγκρόνι, ο συγκυβερνήτης, Φαρίκ Αμντουλ Χαμίλ, επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εντούτοις δεν τα κατάφερε καθώς προοδευτικά κατεβλήθη από υποξία (σ.σ η προοδευτική παύση εγκεφαλικών δραστηριοτήτων, λόγω έλλειψης οξυγόνου).

Έτσι, το αεροπλάνο πετούσε με τον αυτόματο πιλότο μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι, τελικά, να προσκρούσει.

Υπενθυμίζεται πως εξ αρχής οι πιθανότητες, τόσο οι 227 επιβάτες όσο και το 12μελές πλήρωμα της πτήσης ΜΗ370, να είχαν επιζήσει της συντριβής ήταν ελάχιστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη θεωρία ήθελε ουκρανικό πύραυλο να έχει καταρρίψει το Boeing των Malaysian Airlines.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024