Με σημερινή τους ψηφοφορία μέσω διαδικτύου, 52.000 μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων αποφάσισαν ότι ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 177 μετανάστες που επέβαιναν, τον περασμένο Αύγουστο, στο πλοίο Diciotti.

Πιο αναλυτικά, το 59% των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της μη παραπομπής, ενώ το 41% θεωρεί ότι ο γραμματέας της Λέγκα πρέπει να δικαστεί.

Με τη σημερινή ψήφο θεωρείται βέβαιο (εκτός θεαματικών εκπλήξεων) ότι τόσο η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας αύριο το απόγευμα, όσο και η ολομέλεια του Σώματος στην συνέχεια, θα εκφραστούν κατά της παραπομπής σε δίκη του Σαλβίνι, από την στιγμή που τα Πέντε Αστέρια, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, αποτελούν την «βελόνα της ζυγαριάς».

Με τον τρόπο αυτό, είναι σαφές ότι δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στην αποφυγή επικίνδυνων «εκπλήξεων» που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την σταθερότητα της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

Με την ψήφο τους, τα μέλη των «πέντε αστέρων», ουσιαστικά, έκριναν ότι ο Σαλβίνι καθυστέρησε επί πάνω από δέκα ημέρες την αποβίβαση των μεταναστών στην Σικελία, για να υπερασπιστεί το γενικότερο συμφέρον του ιταλικού κράτους.

«Οι εγγεγραμμένοι μας αποφάσισαν ότι στην υπόθεση του πλοίου Diciotti υπήρχε ένα σαφές δημόσιο συμφέρον και ότι ήταν ανάγκη να υπενθυμίσουμε στην Ευρώπη ότι έπρεπε ναν τύχει σεβασμού η αρχή της αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο