Σε επικίνδυνες ατραπούς, σύμφωνα με τον Βηματοδότη έχει εμπλακεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης. Και τούτο γιατί φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την κατασκευή, εντός της περιοχής ευθύνης του, μουσουλμανικού νεκροταφείου το οποίο θα ελέγχει όμως ιδιωτικός φορέας και συγκεκριμένα ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας – Θράκης.

Ο εν λόγω σύλλογος, που βρίσκεται υπό την ασφυκτική επιρροή του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, είχε αρχικώς απευθυνθεί στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια στον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, αλλά είχε λάβει την ίδια απάντηση: μπορεί να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο, αλλά μόνο ως τομέας χριστιανικού νεκροταφείου. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά φέρεται να έχει συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές με τον πρόεδρο του συλλόγου Φερίτ Οσμάν Ισμαήλογλου και επιμένει να προχωρήσει η κατασκευή του νεκροταφείου.

Δεν λείπουν δε αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μητροπολίτης, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναζητεί «ανίερες συμμαχίες» που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο