Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένα από τα μέλη του cast της ταινίας. Μετά την δολοφονία του το prοject αυτό χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του με σκοπό να επικοινωνήσει την ιστορία της Zackie Oh και να ενδυναμώσει την αυθεντικότητα του cast της ταινίας και της ελληνικής LGBTQIA+ κοινότητας, στη ζωή, στη θλίψη και στην αντίσταση.
Ήδη η ταινία έχει λάβει πρόσκληση για προβολή στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βερολίνο και το Σαν Φρανσίσκο.

Η προβολή της στη χώρα μας αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Μάιο.

H ομάδα παραγωγής στηρίζει την καμπάνια «Justice for Zak» που συνεχίζεται στο gogetfunding. Όπως λένε οι άνθρωποι του «Justice for Zak», «η συγκεκριμένη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης είναι αυτή που συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την κάλυψη των διαδικαστικων και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ και της δικαίωσης της μνήμης του».

Και θυμίζουν το χρονικό του θανάτου μέσα από τη σελίδα τους:

«Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, οροθετικός, αντιφασίστας και drag queen (Zackie Oh) δολοφονήθηκε βάναυσα στο κέντρο της Αθήνας σε δημόσια θέα. Η δολοφονία δια λιντσαρίσματος έγινε από »αγανακτισμένους πολίτες» με την ανοχή και τη σύμπραξη ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας, παραπληροφόρησης και ενοχοποίησης του θύματος. Η δολοφονία του Ζακ ήταν μια πράξη βαρβαρότητας και κοινωνικού εκφασισμού. Απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης. Θα αγωνιστούμε για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Θα αγωνιστούμε ενάντια στο φασισμό και την »κανονικότητα». Οι ζωές μας έχουν αξία. #Justice4ZakZackie».

Περισσότερα για την ταινία εδώ.

INFO

faster than light: film
Σκηνοθεσία: Thomas Anthony Owen & Kentaro Kumanomido
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Αθήνα
Στο πλαίσιο της European Media Art Platform (EMAP/EMARE)
Με τη συγχρηματοδότηση: Creative Europe Programme of the European Union
Performers: Activista / George Kounanis, Chraja, Tracey Fischer, Giorgos Kalogeropoulos, Efi Karagiannopoulou, Zak Kostopoulos, Maria Michailidou, Khalid Prem, Evi Tsaklanou, Avraam Vrohidis, Thanos Papadogiannis
Μουσικό κομμάτι τρέιλερ: Shirley Bassey «This Is My Life»

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας