Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέδωσε στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή έκθεση που ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή υψηλότερων, επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αυτοκινητοβιομηχανίας και σοβαρές συνέπειες στην αγορά, πριν καν αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα καμιά πληροφορία για το πόρισμα της έρευνάς του βάσει του «Αρθρου 232» για το εάν και κατά πόσον τα εισαγόμενα αυτοκίνητα εγείρουν απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Ο Τραμπ έχει πλέον στη διάθεσή του 90 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα αναλάβει δράση βάσει των εισηγήσεων του υπουργείου.

Στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας προεξοφλούν ότι ο Λευκός Οίκος θα επιβάλλει υψηλότερους δασμούς, αν μη τι άλλο, στα πλήρως συναρμολογημένα αυτοκίνητα ή/και στις τεχνολογίες και τα ανταλλακτικά που συνδέονται με τα ηλεκτρικά, τα αυτόματα, τα συνδεδεμένα και άλλα οχήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο