Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανέτοιμη για την κορυφή του κόσμου η ΑΕΚ

Πανέτοιμη για την κορυφή του κόσμου η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε (23:00) τη Φλαμένγκο στη Βραζιλία, στον μεγάλο τελικό του Intercontinental Cup με μοναδικό στόχο να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου

Έτοιμη κατακτήσει το Διηπειρωτικό κόντρα στη Φλαμένγκο στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η ΑΕΚ. Η κάτοχος του Basketball Champions League 2018, αντιμετωπίζει στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, στις 23:00 ώρα Ελλάδας την «οικοδέσποινα» με έναν και μόνο στόχο.

Αν οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι αναδειχτούν νικητές, η Ένωση θα γίνει η 3η ελληνική ομάδα ιστορία που θα έχει στο παλμαρέ της το συγκεκριμένο τρόπαιο. Πρώτα το κατέκτησε ο Παναθηναϊκός το 1996 και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός το 2013, μετά τους “ back to back” τίτλους του στη Εuroleague.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής (15/2), η ΑΕΚ απέκλεισε την πρωταθλήτρια του FIBA Americas League, Σαν Λορένσο από την Αργεντινή με 86-64. Με την «τριπλέτα» των Τζέιμς (15π.), Σάκοτα (15π.) και Θίοντορ (12π.) να «βγάζουν φωτιές». Στον άλλο ημιτελικό, παρακινούμενη από τον φίλαθλο κόσμο της η Φλαμένγκο, αν και αουτσάιντερ, απέκλεισε τους πρωταθλητές της G League, Όστιν Σπερς με 90-58. Ηγέτης της Φλαμένγκο στην οποία αγωνίζεται ο Βραζιλιάνος διεθνής Άντερσον Βαρεζάο ήταν ο Μπάλμπι με 19 πόντους και 6 ασίστ, ακολούθησαν σε απόδοση ο Σόουσα (17π., 4ασ.) και ο Ράμος (15π.), ενώ ο Νέσμπιτ μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Στα αγωνιστικά, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Βασίλη Ξανθόπουλου στην ΑΕΚ. Ο έμπειρος γκαρντ τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με τη Σαν Λορένσο. Η πρώτη διάγνωση δείχνει κάκωση του σκαφοειδούς. Ο Ξανθόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα και με τη μέση πριν από τον αγώνα και αναγκάστηκε να κάνει ένεση.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024