Την αγωνία του για την επόμενη ημέρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εν όψει των δημοτικών εκλογών, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα της εκδήλωσης για τη θεσμοθέτηση του πανευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» (Empress Theophano).

«Το ξέρετε λίγο πολύ όλοι ότι έχω αποφασίσει να μην είμαι ξανά υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου της πόλης μας. Αυτό παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί δεν μου είναι ανακούφιση αλλά πηγή αγωνίας. Ναι! Έχω αγωνία για το αν η επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών θα εγγυάται ότι η πόλη θα τραβήξει τη γενική πορεία που η Πρωτοβουλία και εγώ χαράξαμε τις τελευταίες δύο τετραετίες που πέρασαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Και κατέληξε: «Σίγουρα για πολλά μάς έχουν κατακρίνει, για κάποια δίκαια αλλά και για άλλα άδικα. Αλλά όλοι παραδέχονται ότι τα χρόνια αυτά η πόλη άλλαξε, η πόλη άνθισε και έδειξε το τρομερό δυναμικό δημιουργικότητας και προόδου που τόσο καιρό έκρυβε σαν μυστικό σχεδόν μέσα της.  Η Θεσσαλονίκη έδειξε ότι ήταν και παραμένει ένα μεγάλο μητροπολιτικό σταυροδρόμι Βορρά και Νότου. Δύσης και Ανατολής. Κόμβος επικοινωνίας και ανταλλαγής. Αυτό φυσικά δεν είναι δικό μας και δικό μου προσωπικό κατόρθωμα. Το κατάφεραν άνθρωποι με μεράκι φαντασία και πάνω από όλα επίπονη προσπάθεια. Χρειαζόταν κάποιον να τους ενθαρρύνει. Κάποιον να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας. Αυτό δεν πρέπει να στομώσει ή να ανακοπεί. Αντίθετα ότι εμπνέει και ωθεί προς την πορεία αυτή, είναι όχι μόνο καλοδεχούμενο αλλά επιβεβλημένο», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.».

Γράψτε το σχόλιο σας