Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποτροπιασμός: Αστυνομικοί πυροβολούν επανειλημμένα άοπλο 20χρονο που κοιμάται

Αποτροπιασμός: Αστυνομικοί πυροβολούν επανειλημμένα άοπλο 20χρονο που κοιμάται

Αποτροπιασμό και θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο δείχνει έξι αστυνομικούς να πυροβολούν θανάσιμα πάνω από 10 φορές έναν 20χρονο ράπερ, ο οποίος κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του σε πόλη της Καλιφόρνια

Αποτροπιασμό και θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο δείχνει έξι αστυνομικούς να πυροβολούν θανάσιμα πάνω από 10 φορές έναν 20χρονο ράπερ, ο οποίος κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του σε πόλη της Καλιφόρνια.

Στο βίντεο φαίνονται οι έξι αστυνομικοί να στέκονται έξω από το αμάξι του Γουίλι ΜακΚόι και ξαφνικά να ανοίγουν πυρ, φωνάζοντάς του: «Δείξε μας τα χέρια σου, σήκωσε τα χέρια σου ψηλά».

Σύμφωνα με το USA Today, η αστυνομία υποστηρίζει πως οι έξι πυροβόλησαν επειδή «ένιωσαν να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα» αφού ο ΜακΚόι «φάνηκε να κάνει μια απότομη κίνηση για να πάρει το όπλο που είχε πάνω του», ενώ… κοιμόταν!

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια εύρεσης μίας ειρηνικής λύσης. Η δουλειά της αστυνομίας είναι να συλλαμβάνει ανθρώπους που παρανομούν. Όχι να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Δεν είσαι δικαστής, ένορκος και εκτελεστής» δήλωσε ο μεγάλος αδερφός του θύματος.

Δείτε το βίντεο (Προσοχή: Σλκηρές εικόνες):

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης Βαλέχο, οι Αρχές ανταποκρίθηκαν σε τηλεφώνημα που δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από έναν εργαζόμενο για κάποιον που κοιμάται μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε drive-thru.

Αρχικά, στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι είδαν πως ο ΜακΚόι κοιμόταν με ένα όπλο στο πόδι του. Αφού ανακάλυψαν πως η πόρτα ήταν κλειδωμένη, αποφάσισαν να καλέσουν ενισχύσεις.

Αφού έφτασαν οι άλλοι τέσσερις, περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του ράπερ. Τότε ήταν που ο ΜακΚόι ξύπνησε και «ξαφνικά» κουνήθηκε και κοίταξε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον διέταξαν να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, αλλά αυτός «γρήγορα πήγε τα χέρια του προς το όπλο».

Οι έξι αστυνομικοί μετά την κίνηση του 20χρονου, άνοιξαν πυρ και συνέχισαν να του δίνουν εντολές ενώ τον πυροβολούσαν. Τελικά, τον έβγαλαν από το αμάξι, διαπιστώνοντας το θάνατό του.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024