Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Η κυβέρνηση ζητά τη «μακεδονική γλώσσα»
Ειδικότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της μακεδονικής γλώσσας
Δεν πρόλαβε η Βουλή να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών και η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις ατόμων που γνωρίζουν την… «μακεδονική γλώσσα».
Ειδικότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της μακεδονικής γλώσσας.
Στο ΦΕΚ, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019 και αριθμό φύλλου 4, αναφέρεται χαρακτηριστικά «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».
Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά σε συνολικά 302 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, αλλά και νυχτοφυλάκων), μεταξύ των οποίων είναι και συνολικά 56 μεταφραστές.
Μεταξύ αυτών των 56 μεταφραστών ζητούνται και τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» μοριοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.