Ενας… Τσιπροφύλακας στο υπουργείο Εργασίας. Αυτός θα ήταν ο τίτλος για τον Κ. Μπάρκα που αποκτά υπουργικό θώκο αν και περίμενε τέσσερα χρόνια γι’ αυτό.

Ο Κ. Μπάρκας θεωρείται ότι ανήκει στο περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και είναι από τα στελέχη που εμφανίζεται πολύ συχνά στα τηλεπαράθυρα προκειμένου να υπερασπιστεί με σθένος το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Εχει διατελέσει δημοσιογράφος στην «Αυγή» και γνωρίζει πώς να χειρίζεται τα ΜΜΕ. Ως μέλος της νεολαίας του κόμματος έχει αναπτύξει σχέσεις με τον Τζανακόπουλο και την ομάδα των «νεολαίων» που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να αναδείξει.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας  που ορίστηκε νέος υπουργός Εργασίας , εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος. Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε τους αγώνες των ανέργων και των εργαζομένων για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία.

Υπήρξε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Στις  εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας.

Ο κ. Μπάρκας  ήταν από τα μαθητικά χρόνια στη νεολαία Συνασπισμού ενώ είχε υπερασπιστεί  το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο