Κίτρινα Γιλέκα: Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε συλληφθέντα διαδηλωτή, πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας
Δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης ενός έτους ένα γάλλο πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα να επιτίθεται με γροθιές εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων, τον περασμένο μήνα
Δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης ενός έτους ένα γάλλο πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα να επιτίθεται με γροθιές εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων, τον περασμένο μήνα.
Στον 37χρονο Κριστόφ Ντετανζέ επιβλήθηκε συνολικά ποινή φυλάκισης 30 μηνών, οι 18 από αυτούς με αναστολή.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ντετανζέ θα βρίσκεται ένα χρόνο σε καθεστώς «ημιελευθερίας», δηλαδή θα μπορεί να εργάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα θα την περνά στη φυλακή.
Το βίντεο με το περιστατικό είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε γίνει viral.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές χαρακτήρισαν τον Ντετανζέ ήρωα μετά το περιστατικό που έγινε το σύμβολο της βίαιης φύσης των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μακρόν.
Ο δύο φορές πρωταθλητής πυγμαχίας στην κατηγορία των ελαφρών βαρών δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι αισθάνεται ντροπή και ότι διέπραξε ένα «σφάλμα» από την οργή του απέναντι στους αστυνομικούς που «χτυπούσαν» τους διαδηλωτές.
Μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για τον Ντετανζέ δέχτηκε περισσότερα από 114.000 ευρώ ως βοήθεια, αλλά, όταν εκείνος παραδόθηκε στην Αστυνομία, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, η πλατφόρμα έκλεισε τη σελίδα.
Ο Ντετανζέ συνελήφθη από το φακό να επιτίθεται με γροθιές εναντίον δύο αστυνομικών, αναγκάζοντάς τους σε υποχώρηση.
Ένας από αυτούς έπεσε κάτω και παρέμεινε πεσμένος για λίγο, ενώ ο Ντετανζέ τον κλοτσούσε, αλλά στη συνέχεια ο αστυνομικός κατάφερε να σηκωθεί και τράπηκε σε φυγή.
Ο Ντετανζέ, ύψους 1,92 μ., κατάγεται από την πόλη Μασί, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι.
Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση δείχνει πρώτη φορά ότι μια καθαρή πλειονότητα των γάλλων πολιτών επιθυμεί τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων.
Περίπου το 56% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BFMTV απάντησε ότι επιθυμεί ένα τέλος στις διαδηλώσεις, σε σχέση με το 45% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στα μέσα Ιανουαρίου.
Η πλειονότητα ωστόσο των ερωτηθέντων (58% από 67% που ήταν στα μέσα Ιανουαρίου) απάντησε είτε ότι υποστηρίζει είτε ότι συναισθάνεται τον αγώνα των Κίτρινων Γιλέκων.
- Σαν Ντιέγκο: Μανιφέστο μίσους 75 σελίδων συνόδευε το βίντεο που μετέδιδαν ζωντανά από το τζαμί οι μακελάρηδες
- Μεγάλη Εικόνα: Καινούργια κόμματα, αναταράξεις και νέες ισορροπίες
- Υποκλοπές: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Δεμίρης – Θύελλα αντιδράσεων από την άρνηση Τζαβέλλα να παραστεί
- Βορίζια: Την Παρασκευή απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι – Πώς δρούσε η οικογενειακή «μαφία» της Κρήτης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/5): Πού θα δείτε τον τελικό του Europa League που απασχολεί και τον Ολυμπιακό
- Σι: Μετά τον Τραμπ, φιλοξενεί τον Πούτιν στο Πεκίνο – Φωτογραφίες και βίντεο από τη θερμή υποδοχή
- Σάλος με τη γυμνή Σίντνεϊ Σουίνι και τον πύθωνα στο Euphoria – Rosalia, Σάρον Στόουν και απόλυτο χάος
- 3+1 λόγοι που αξίζει να επιλέξεις ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)















![«Therians»: Άνθρωποι που ταυτίζονται με ζώα ζητούν περίθαλψη από κτηνιάτρους – Δεν παίζουν μαζί τους οι κτηνίατροι [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/therians-315x220.jpg)










![Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/black-sun-insingia-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442