Μια έκπληξη περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η βουλευτής Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη βγήκε ξεκάθαρα εκτός κομματικής γραμμής

Η βουλευτής Β’ Πειραιά δεν υπερψήφισε εμβληματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και την θρησκευτική ουδετερότητα. Ουσιαστικά, ανάμεσα σε εκείνες τις προτάσεις που καταψήφισε η Νίνα Κασιμάτη είναι αυτή που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την υπό προϋποθέσεις εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας από το λαό. Δεν ψήφισε τουλάχιστον 23 θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και συντάχτηκε με 13.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 19 διαφοροποιήσεις σε 36 προτάσεις, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα διαφοροποιηθούν και άλλοι βουλευτές της Κουμουνδούρου. Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την ψηφοφορία απείχαν 18 βουλευτές της ΔΗΣΥ καθώς όπως είχαν προαναγγείλει τις θέσεις του κόμματος εκπροσώπησε μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΣΥ έχει δηλώσει πως επιθυμεί στην παρούσα φάση να μην λάβει κανένα άρθρο 180 ψήφους προκειμένου στην επόμενη βουλή να αναζητηθούν ευρύτερες συναινέσεις.

Επίσης, από την διαδικασία έλλειπαν 4 βουλευτές από την Ενωση Κεντρώων, ο Πάνος Καμμένος, ο Αριστείδης Φωκάς, ο Γιώργος Κασαπίδης και ο Στάθης Παναγούλης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα το απόγευμα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας