Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφέτη - ανακριτή για την εγκληματική οργάνωση στον Κορυδαλλό ζητά ο Αρειος Πάγος

Εφέτη – ανακριτή για την εγκληματική οργάνωση στον Κορυδαλλό ζητά ο Αρειος Πάγος

Στη σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης-ανακριτής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τις φυλακές του Κορυδαλλού, προσανατολίζεται να ζητήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης

Στη σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης- ανακριτής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τις φυλακές του Κορυδαλλού, προσανατολίζεται να ζητήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θα ζητήσει τον ορισμό και για αυτή την υπόθεση, του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, λόγω των ευρημάτων της έρευνας που οδηγούν σε πιθανή διασύνδεση των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση των φυλακών του Κορυδαλλού με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες – με τον ένα η τον άλλο τρόπο- εμπλέκονται τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας και ειδικότερα.

Την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, την πρόσφατη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου που έγινε μέσα στις φυλακές, τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές, καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Στο ίδιο πακέτο ερευνών θα περιληφθεί και η υπόθεση εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου ενώ είναι ενδεχόμενο να διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας.

Παράλληλα η Εισαγγελέας το Αρείου Πάγου με εγκύκλιο της τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας παραγγέλλει ότι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν η να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν κατά καιρούς για μεγάλο διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και η ίδια η Εισαγγελέας στην εγκύκλιό της, να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024