Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τη Ρωσία, καθώς η χιονόπτωση έχει ήδη καταρρίψει το ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον χειμώνα του 1995, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο τη ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία Fobos.

Στη Μόσχα σήμερα Τετάρτη ματαιώθηκαν δεκάδες πτήσεις λόγω του χιονιού και του στρώματος πάγου που έχει καλύψει το διεθνές αεροδρόμιο. Η αεροπορική εταιρεία Aeroflot αποφάσισε να ματαιώσει 70 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, ενώ σε άλλες πτήσεις που έγιναν σήμερα σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

Την ίδια ώρα, η ζωή στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας συνεχίζεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι το χιόνι πλησιάζει το μισό μέτρο σε ύψος. Εκατοντάδες μηχανήματα της πολιτικής προστασίας καθαρίζουν συνεχώς τους οδικούς άξονες της αχανούς μεγαλούπολης προκειμένου να μην παραλύσει η κυκλοφορία των οχημάτων.

Συνολικά περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι και 14.000 οχήματα έχουν κινητοποιηθεί από την υπηρεσία συντήρησης του οδικού δικτύου, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες ή σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επίσης τεθεί σε επιφυλακή.

«Ρεκόρ χιονόπτωσης εικοσαετίας. Έχουμε ακραίες θερμοκρασίες. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες είναι επί ποδός. Να προσέχετε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.

Γράψτε το σχόλιό σας