Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΑΝΕΛ, η 21η Απριλίου και η επιλεκτική μνήμη του Πάνου Καμμένου

Οι ΑΝΕΛ, η 21η Απριλίου και η επιλεκτική μνήμη του Πάνου Καμμένου

Κάτι περίεργο συμβαίνει με την μνήμη του Πάνου Καμμένου. Κάτι που έχει συμβεί δύο φορές μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μας έχει προκαλέσει εντύπωση.

Κάτι περίεργο συμβαίνει με την μνήμη του Πάνου Καμμένου. Κάτι που έχει συμβεί δύο φορές μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μας έχει προκαλέσει εντύπωση. Γιατροί δεν είμαστε, δεν γνωρίζουμε πώς ονομάζεται το φαινόμενο αυτό επιστημονικά, αλλά θα προσπαθήσουμε να το περιγράψουμε με απλά λόγια.

Περίπτωση πρώτη: Δηλητηριώδη βέλη κατά της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στις 15 Ιανουαρίου, όταν εκείνη προτίμησε να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα και να κλείσει πίσω της την πόρτα του κόμματος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Πάνος Καμμένος απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα «ενημερώνοντάς» τον ότι η… κεντροαριστερά δεν μπορεί να στηριχθεί σε στελέχη όπως η Ελενα Κουντουρά, αφού «ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών… Αν αυτήν την αριστερά θέλουν τότε τους καλωσορίζω»  είπε ο Πάνος Καμμένος, στηριζόμενος στην αρχή της… οικογενειακής ευθύνης προκειμένου να πλήξει την πρώην βουλευτίνα του.

Περίπτωση δεύτερη: Βλέποντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του να εξαϋλώνεται μπροστά στα μάτια του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν άντεξε και ξέσπασε. Ήταν την περασμένη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, όταν προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση στο Twitter μετά την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή (η σύνταξη και η ορθογραφία ανήκουν στον ίδιο):

«Πριν πάρουμε επιστολή η απόφαση του Βρούτση (εννοούσε Βούτση…) για διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο Κουίκ ορκίστηκε χωρίς καν τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης ως οφείλει, στο κόμμα που εξελέγει (sic), αναπληρωτής και μάλιστα σαν 22 ανεξάρτητος βουλευτής. Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε», έγραψε με νόημα ο Πάνος Καμμένος.

Για να μπει ακόμα περισσότερο στο μάτι του «αποστάτη» βουλευτή του, επισύναψε και ένα βίντεο θυμίζοντάς μας ότι ο Τ. Κουίκ είχε πάρει συνέντευξη από τον πρωτεργάτη της Απριλιανής Δικτατορίας Στυλιανό Παττακό.

Τα παραπάνω γεγονότα δεν θα προκαλούσαν εντύπωση, αν η Έλενα Κουντουρά και ο Τέρενς Κουίκ δεν είχαν υπάρξει εκ των ιδρυτικών μελών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Το κόμμα γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2012 με την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ιδρυτικής διακήρυξής του, λίγους μήνες μετά τη διαγραφή του Πάνου Καμμένου από τη Νέα Δημοκρατία.

Τον Μάρτιο στο νεοσύστατο κόμμα εντάχθηκε η, επίσης διαγραφείσα από τη ΝΔ, Έλενα Κουντουρά, η οποία στη συνέχεια, στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών.

Τον Μάρτιο του 2012 ο Τέρενς Κουίκ ανέλαβε τη θέση του εκπρόσωπου Τύπου των ΑΝΕΛ, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ορίστηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Εξελέγη και τις δύο φορές και εν συνεχεία ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κ.Ο. του κόμματος.

Το ερώτημα που προκύπτει από τις «καταγγελίες» του Πάνου Καμμένου -ασχέτως του αν υπάρχει ή όχι κάτι μεμπτό σε αυτές- είναι προφανές: Δεν γνώριζε αυτά που καταγγέλλει όταν η σχέση του με τα δύο στελέχη των ΑΝΕΛ ήταν αγαστή;
Δεν τον πείραζαν τα παραπάνω όταν οι κ. Κουντουρά και Κουίκ εκλέγονταν με τους ΑΝΕΛ; Δεν τον ενοχλούσαν το βράδυ της 6ης Μαϊου 2012, όταν αγκαλιασμένος μαζί τους άνοιγε τη μία μετά την άλλη τις σαμπάνιες στην ταράτσα της λεωφόρου Συγγρού, πανηγυρίζοντας την είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή με 33 βουλευτές;
Μπορεί ο κ. Καμμένος να έχει κοντή και επιλεκτική μνήμη, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με όλους. Κάποιοι, ευτυχώς θυμούνται…

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024