Ο Μαρτίν Μάρο (Martín Marro) πήρε μια παλιά δεξαμενή καυσίμων και την μετέτρεψε σε μια καμπίνα, κατοικήσιμη, στην Αργεντινή.

Το πρότζεκτ «Bunker» σχετίζεται με έρευνα που ο Αργεντίνος αρχιτέκτονας ξεκίνησε το 2012, με στόχο να αναπαραστήσει στις τρεις διαστάσεις την ανάμνηση του σπιτιού της οικογένειάς του, το οποίο προηγουμένως ήταν ένα τυπικό βενζινάδικο του 1940.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο «Bunker», χρησιμοποιεί μια ήδη υπάρχουσα φόρμα για να δημιουργήσει την τέλεια μικρή κατοικία. Εξωτερικά, η κίτρινη δεξαμενή καυσίμων παραμένει ως έχει. Εσωτερικά, η κυλινδρική φόρμα ανοίγει σε έναν χώρο όπου κάποιος μπορεί να κοιμηθεί. Δεδομένου του ότι το «σπίτι» είναι μια δεξαμενή καυσίμων, δίνεται στον ένοικο/κάτοικο η δυνατότητα να μετακινεί την κατοικία του κατά το δοκούν.

Πριν δύο χρόνια, ο Μαρτίν Μάρο παρουσίασε αυτό το «σπίτι» έξω από την πηγή έμπνευσής του, το σπίτι των γονιών του. Πέρυσι, το «Bunker» συμμετείχε στην έκθεση «#mac 2018 Contemporary Art Fair» στην πόλη Κόρντοβα της Αργεντινής.

Στην ουσία, ο Μάρο μάς προτείνει να ζήσουμε μέσα σε μια δεξαμενή καυσίμων.