Χίος: Αναζητούν χώρο για μετεγκατάσταση του hotspot
Με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητά να μισθώσει έκταση στη Χίο
Με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητά να μισθώσει έκταση στη Χίο, προκειμένου να μετεγκαταστήσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) από τη θέση της ΒΙΑΛ, όπου λειτουργεί σήμερα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προτίθεται να μισθώσει έκταση συνολικής επιφάνειας 40 στρεμμάτων, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και προσωρινή Δομή Φιλοξενίας χωρητικότητας 1.500 ατόμων.
Η απόφαση για την επιλογή της προς μίσθωση έκτασης θα ληφθεί από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ύστερα από εισήγηση τριμελούς επιτροπής και η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται ότι θα είναι τα πέντε χρόνια με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον πέντε χρόνια.
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442