Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγριεύει η «Χιόνη» - Στο έλεος της κακοκαιρίας όλη η χώρα

Αγριεύει η «Χιόνη» – Στο έλεος της κακοκαιρίας όλη η χώρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Χιόνη» βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά της τους θυελλώδεις ανέμους, χιονοπτώσεις, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Χιόνη» βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά της τους θυελλώδεις ανέμους, χιονοπτώσεις, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι άνεμοι, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ, που αναμένονται να φτάσουν έως και 10 το βράδυ της Τετάρτης, πλήττουν πολλά από τα λιμάνια. Για αυτόν τον λόγο απαγορεύτηκε ο απόπλους για πολλά δρομολόγια πλοίων.

Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες είναι στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4), στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων) και στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-4,2).

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 20:00, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Βρύσες Χανίων (124.4 χιλιοστά), στη Στενή Ευβοίας (105.2 χιλιοστά), στο Σέμπρωνα Χανίων (102.8 χιλιοστά), στο οροπέδιο Ασκύφου Χανίων (69.6 χιλιοστά), και στο φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου (68.2 χιλιοστά).

Η «Χιόνη» έφερε ξανά χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και στην Αττική, με τον δρόμο προς την Πάρνηθα να κλείνει λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Χάος επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης σε Αττική και Νότια Ελλάδα λόγω των διακοπών ηλεκτροδότησης που προκάλεσαν ανησυχία στους πολίτες, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων που κλείστηκαν σε ασανσέρ.

Διακοπές ρεύματος και πτώση της τάσης σημειώνονται σε διαρκή βάση, ενώ την ίδια στιγμή αρκετά φανάρια στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας έχουν τεθεί εκτός λειτουργία.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από δέκα κλήσεις για περιπτώσεις πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ κτιρίων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Στα «λευκά» Πάρνηθα και Ιπποκράτειος Πολιτεία

Στην Αττική έφτασε το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία «Χιόνη», ενώ από το πρωί χιονίζει στην Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Ισχυροί άνεμοι, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ωρωπός- Ερέτρια, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις.

Απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου εξέδωσε , το Κεντρικό Λιμεναρχείο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που καλύπτουν ολόκληρη τη διαδρομή του δρομολογίου των επιβατηγών πλοίων προς τον Πειραιά.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση έως και 9 μποφόρ, ενώ οι επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, θα πρέπει να απευθύνονται στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να ενημερώνονται για την πορεία του απαγορευτικού.

Κλειστή είναι από τις 18:30 το απόγευμα, η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νότιο Ιόνιο.

H νέα κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, επηρέασε και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Ιονίου, καθώς οι άνεμοι φθάνουν τα 8-9 μποφόρ, ενώ σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου, νεότερα αναμένονται μετά τις 12 το βράδυ.

«Πνίγηκαν» Χανιά λόγω της κακοκαιρίας

Προβλήματα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις που συνεχίζονται με μεγάλη ένταση.

Στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στη θέση «Πλατάνι», υπήρξε αργά το απόγευμα κατολίσθηση χωμάτινων όγκων και πετρών, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Η ένταση και διάρκεια της βροχής, έχει προκαλέσει προβλήματα και στον δρόμο από Σούδα προς αεροδρόμιο, στη θέση «Βλητές», όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Ανάλογα προβλήματα έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως των πρώην περιαστικών δήμων της πόλης των Χανίων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για απάντληση υδάτων από οικία, στην δημοτική ενότητα Περιβολίων ενώ, χρειάσθηκε να συνδράμει όταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε γυναίκα οδηγός με τα δύο της παιδιά, σε παράλληλο δρόμο της εθνικής οδού κοντά στην περιοχή Μουρνιές ο οποίος και έχει κλείσει .

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού με τις αρμόδιες αρχές να προτρέπουν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Λόγω των ανέμων η μεσημεριανή πτήση από Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόμιο Χανίων προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώ υπάρχει απαγόρευση του απόπλου όλων των πλοίων από το λιμάνι της Σούδας.

«Μάχη» δίνουν οι ψαράδες της Κορινθίας

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και ισχυρούς ανέμους έφερε το νεο κύμα κακοκαιρίας.

Από το πρωί χιονίζει σε πολλές περιοχές της Ορεινής Κορινθίας, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, στα Άνω Τρίκαλα τη Στυμφαλία, Κλημέντι, το Καίσαρι, και τη Βελίνα, χωρίς ωστόσο, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων η θάλασσα έχει «αγριέψει» τόσο που τα κύματα έχουν σκεπάσει τα σκάφη.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024