Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κροατία: Σε «εισαγωγή» εργαζομένων προσανατολίζονται οι φορείς του τουρισμού

Κροατία: Σε «εισαγωγή» εργαζομένων προσανατολίζονται οι φορείς του τουρισμού

Στη λύση της "εισαγωγής" εργαζομένων από άλλες χώρες για την κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται στον τουριστικό τομέα προσανατολίζονται φορείς του τουρισμού στην Κροατία, εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού

Στη λύση της «εισαγωγής» εργαζομένων από άλλες χώρες για την κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται στον τουριστικό τομέα προσανατολίζονται φορείς του τουρισμού στην Κροατία, εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού, που ταλαιπωρεί τον σημαντικό αυτό κλάδο για την ανάπτυξη της κροατικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

Η σχετική επισήμανση έγινε στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού της Κροατίας και τις εφημερίδες «Vecernji List» και «Poslovni Dnevnik».

Στο ίδιο συνέδριο, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα τόνισαν ότι δίχως επαρκές και εξοπλισμένο με τις απαραίτητες δεξιότητες προσωπικό για την κάλυψη των απαιτήσεων που διαρκώς μεταβάλλονται, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία.

Για την προσέλκυση εργατικού δυναμικού, επισημάνθηκε, είναι αναγκαία η αύξηση των μισθών, η οποία και θα επιβαρύνει τους εργοδότες.

Ωστόσο, το αναμενόμενο θετικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα τους αποζημιώσει γι’ αυτήν την επιλογή, συμπλήρωσαν οι ομιλητές που προέρχονταν από την Ενωση Εργοδοτών της Κροατίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας, καθώς και τα υπουργεία Τουρισμού, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Κροατίας.

Η «εισαγωγή» εργατικού δυναμικού πρέπει να είναι εναλλακτική λύση και όχι βασική προτεραιότητα ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας Μάρκο Πάβιτς, συμπληρώνοντας πως η αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στον τουριστικό τομέα θα πρέπει αρχικά να γίνει μέσα από την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκεται στην ανεργία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024