Στη λύση της «εισαγωγής» εργαζομένων από άλλες χώρες για την κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται στον τουριστικό τομέα προσανατολίζονται φορείς του τουρισμού στην Κροατία, εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού, που ταλαιπωρεί τον σημαντικό αυτό κλάδο για την ανάπτυξη της κροατικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

Η σχετική επισήμανση έγινε στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού της Κροατίας και τις εφημερίδες «Vecernji List» και «Poslovni Dnevnik».

Στο ίδιο συνέδριο, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα τόνισαν ότι δίχως επαρκές και εξοπλισμένο με τις απαραίτητες δεξιότητες προσωπικό για την κάλυψη των απαιτήσεων που διαρκώς μεταβάλλονται, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία.

Για την προσέλκυση εργατικού δυναμικού, επισημάνθηκε, είναι αναγκαία η αύξηση των μισθών, η οποία και θα επιβαρύνει τους εργοδότες.

Ωστόσο, το αναμενόμενο θετικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα τους αποζημιώσει γι’ αυτήν την επιλογή, συμπλήρωσαν οι ομιλητές που προέρχονταν από την Ενωση Εργοδοτών της Κροατίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας, καθώς και τα υπουργεία Τουρισμού, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Κροατίας.

Η «εισαγωγή» εργατικού δυναμικού πρέπει να είναι εναλλακτική λύση και όχι βασική προτεραιότητα ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας Μάρκο Πάβιτς, συμπληρώνοντας πως η αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στον τουριστικό τομέα θα πρέπει αρχικά να γίνει μέσα από την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκεται στην ανεργία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο