Φωτογραφίες: Automedia

Το καλοκαίρι του 2018 η Porsche, με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων της, είχε ανακοινώσει την παραγωγή της ρετρό έμπνευσης 911 Speedster στοιχειοθετώντας την ανακοίνωση και με την παρουσίαση ενός αντίστοιχου πρωτοτύπου, το οποίο, κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού, συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης.

Σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις η παραγωγή του θα διαμορφωθεί σε 1.948 μονάδες, αριθμός ο οποίος επελέγη για να τιμήσει την χρονιά που κυκλοφόρησε η πρώτη Porsche 356 η οποία αποτελεί εφαλτήριο της ιστορίας της φίρμας.

Όπως και να έχει με την μετέπειτα διαδρομή της, η 911 Speedster δείχνει να παραμένει απολύτως πιστή στο πρωτότυπο που προηγήθηκε αλλά και στην προηγούμενη γενιά της 911 με την κωδική ονομασία 991 όπου και βασίζεται.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, η 911 Speedster η οποία αποτελεί δημιούργημα του GT Division το οποίο, ως γνωστόν είναι υπεύθυνο για τις πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις μοντέλων της φίρμας, όπως οι GT2 RS και GT3, αναμένεται να εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 500 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και να επωφελείται από προδιαγραφές που συνήθως ανήκουν στις αγωνιστικές εκδόσεις των Porsche.

Αν και μέχρι στιγμής η γερμανική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως το χρονοδιάγραμμα που συνοδεύει την παραγωγή της 911 Speedster, το συλλεκτικό μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε κάποια από τις προσεχείς διεθνείς εκθέσεις με την προοπτική να διατεθεί εντός του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας