Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΓΔΜ: Καταγγελίες  Ιβάνοφ ότι τον κάλεσαν στην τελετή για το ΝΑΤΟ... κατόπιν εορτής

ΠΓΔΜ: Καταγγελίες Ιβάνοφ ότι τον κάλεσαν στην τελετή για το ΝΑΤΟ… κατόπιν εορτής

Νέα αφορμή για σφοδρή αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί η σημερινή πανηγυρική φιέστα της κυβέρνησης Ζάεφ για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την έπαρση της σημαίας της Συμμαχίας στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της κυβέρνηση

Νέα αφορμή για σφοδρή αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί η σημερινή πανηγυρική φιέστα της κυβέρνησης Ζάεφ για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την έπαρση της σημαίας της Συμμαχίας στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της κυβέρνηση.

Απών από την τελετή ήταν ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών, μια αντίθεση που έχει εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν.

Η απουσία αυτή, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου, οφείλεται στο γεγονός ότι «δεν εκλήθη» στην εκδήλωση. Σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ, το γραφείο του Ιβάνοφ έλαβε πρόσκληση για την τελετή μόνο αφότου τελείωσε!

«Ο πρόεδρος δεν εκλήθη, και αυτός είναι ο λόγος της απουσίας του» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι επέμεινε ότι μια πρόσκληση εστάλη με δύο τρόπους, μέσω e-mail και κούριερ, με το γραφείο του Ιβάνοφ να επιμένει ότι η πρόσκληση εστάλη μόνο μετά την τελετή.

Μάλιστα, ορισμένα σκοπιανά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν ότι δεν υπήρχε θέση για τον Γκιόργκε Ιβάνοφ, ενώ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην ομιλία του ανέφερε ονομαστικά όλους τους προηγούμενους προέδρους της χώρας, εκτός του Ιβάνοφ.

Ο πρώην πρόεδρος Μπράνκο Τσερβενκόφσκι επίσης δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε κενή θέση και γι’ αυτόν.

Επίσης δεν παρέστησαν ο ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης, VMRO – DPMNE, Χρίστιαν Μίκοσκι και ο ηγέτης της DUI, Aλί Αχμέτι.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024