Νέα αφορμή για σφοδρή αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί η σημερινή πανηγυρική φιέστα της κυβέρνησης Ζάεφ για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την έπαρση της σημαίας της Συμμαχίας στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της κυβέρνηση.

Απών από την τελετή ήταν ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών, μια αντίθεση που έχει εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν.

Η απουσία αυτή, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου, οφείλεται στο γεγονός ότι «δεν εκλήθη» στην εκδήλωση. Σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ, το γραφείο του Ιβάνοφ έλαβε πρόσκληση για την τελετή μόνο αφότου τελείωσε!

«Ο πρόεδρος δεν εκλήθη, και αυτός είναι ο λόγος της απουσίας του» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι επέμεινε ότι μια πρόσκληση εστάλη με δύο τρόπους, μέσω e-mail και κούριερ, με το γραφείο του Ιβάνοφ να επιμένει ότι η πρόσκληση εστάλη μόνο μετά την τελετή.

Μάλιστα, ορισμένα σκοπιανά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν ότι δεν υπήρχε θέση για τον Γκιόργκε Ιβάνοφ, ενώ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην ομιλία του ανέφερε ονομαστικά όλους τους προηγούμενους προέδρους της χώρας, εκτός του Ιβάνοφ.

Ο πρώην πρόεδρος Μπράνκο Τσερβενκόφσκι επίσης δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε κενή θέση και γι’ αυτόν.

Επίσης δεν παρέστησαν ο ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης, VMRO – DPMNE, Χρίστιαν Μίκοσκι και ο ηγέτης της DUI, Aλί Αχμέτι.

Γράψτε το σχόλιο σας