Την ενοχή του διαβόητου μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν αποφάσισε το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Μετά από τρίμηνη ακροαματική διαδικασία, ο 61χρονος «Ελ Τσάπο» κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους και στις δέκα κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε, κυρίως για εισαγωγή και διανομής ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και ανθρωποκτονίες από πρόθεση, κάτι που πιθανόν να σημαίνει την ισόβια καταδίκη του στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο «Ελ Τσάπο» (ο Κοντούλης) – το αφεντικό του πανίσχυρου καρτέλ Σιναλόα – συνελήφθη (την τελευταία φορά) σε ένα χωριό του Μεξικό τον Ιανουάριο του 2016 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2017.

Περισσότεροι από 50 μάρτυρες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης των 11 εβδομάδων, μεταξύ των οποίων 14 πρώην συνεργάτες του Γκουσμάν, οι οποίοι συμφώνησαν να συνεργαστούν με αμερικανούς εισαγγελείς.

Οι συνεργάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν παραδεχθεί την ενοχή τους για τα ναρκωτικά, προσέφεραν λεπτομερείς καταθέσεις σχετικά με τη λειτουργία του καρτέλ και τον υποτιθέμενο ρόλο του Γκουσμάν ως αφεντικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο