Δικαίωση μετά θάνατον επήλθε για τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη, στην υπόθεση εξύβρισής του από τον Παύλο Πολάκη. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ένοχο για την υπόθεση που αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του κατά του Β. Μπεσκένη, τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός διαπόμπευσε λέγοντας ψευδώς ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Το δικαστήριο δέχτηκε τα επιχειρήματα του Β. Μπεσκένη και τονίζει ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του», ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ότι ο Π. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και μάλιστα από την εισαγγελία διαφθοράς, όχι από τον ίδιο. Εξάλλου, έπειτα από την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.