Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Χιόνη» φέρνει πολικές αέριες μάζες, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο

Η «Χιόνη» φέρνει πολικές αέριες μάζες, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο

Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις ακόμη και περιοχές με χαμηλά υψόμετρα

Χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Χιόνη» θα πλήξει και την Αττική από το πρωί της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης.

Την ίδια στιγμή, στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής κυρίως χώρας, θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους από την Τρίτη έως και το Σάββατο.

Ιδιαίτερα για την Μακεδονία και της Θράκη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου κατά κύριο λόγο την Παρασκευή.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της χιονιοκάλυψης έως και το Σάββατο για το σύνολο της χώρας και σε υψηλή ανάλυση για την περιοχή της Αττικής.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή που επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας η οποία έγινε αισθητή από σήμερα Τρίτη κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο Τετάρτη θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της μεταβολής της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Πέμπτη 14/02

Τέλος βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας ηπειρωτικής χώρας και στο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -2 έως 9, στη Θράκη από 1 έως 6, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά από 0 έως 10, στη Θεσσαλία από 1 έως 7, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 8, στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 10, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 14, και στην Κρήτη από 8 έως 13.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι όποτε θα φτάνουν τα 9 και κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι οπότε θα φτάνουν τοπικά τα 8 και στα ανατολικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

Προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Ευβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024