Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Μόναχο: Τι θα συζητήσουν

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο: Τι θα συζητήσουν

Λίγες ημέρες πριν τεθούν σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις στη γείτονα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρωθυπουργοί έχουν ορίσει συνάντηση για το τέλος της εβδομάδας, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου, στη Γερμανία

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα κοινοβούλια των δύο χώρων αναμένεται να έχουν την προσεχή εβδομάδα Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Λίγες ημέρες πριν τεθούν σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις στη γείτονα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρωθυπουργοί έχουν ορίσει συνάντηση για το τέλος της εβδομάδας, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου, στη Γερμανία.

Το τετ-α-τετ  Τσίπρα και Ζάεφ αναμένεται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητήσουν μεταξύ τους την «επόμενη ημέρα» της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθεί το ζήτημα της απαλοιφής των αλυτρωτικών αναφορών από τα σχολικά κι εκπαιδευτικά εγχειρίδια, η αλλαγή των ταξιδιωτικών εγγράφων, το θέμα των εμπορικών σημάτων, ενώ θα συζητηθούν εκτενώς και θέματα που άπτονται των διμερών οικονομικών συμφωνιών.

Παράλληλα, μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην ορθή χρήση του ονόματος απ’ όλες τις πλευρές.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, προανήγγειλε για τη Δευτέρα την αποστολή από την Αθήνα στη ΠΓΔΜ της ρηματικής διακοίνωσης, βάσει της οποίας η γειτονική χώρα θα ενημερωθεί ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί τόσο η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό όσο και η υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως από την ερχόμενη εβδομάδα είναι υποχρεωτική η χρήση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία».

«Είναι ρητή και ξεκάθαρη η Συμφωνία των Πρεσπών επ’ αυτού. Σε όλα τα διεθνή φόρα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024