Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ανόι θα γίνει η συνάντηση Τραμπ - Κιμ

Στο Ανόι θα γίνει η συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν θα γίνει στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, όπως γνωστοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter.

Η χώρα και η ημερομηνία της δεύτερης συνόδου κορυφής, που θα ακολουθήσει την πρώτη ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο του 2018, είχαν ήδη ανακοινωθεί από τον Τραμπ στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ενωσης την Τρίτη, αλλά η ακριβής τοποθεσία παρέμενε άγνωστη.

«Αδημονώ να συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ και να προωθήσουμε την υπόθεση της ειρήνης!», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι απεσταλμένοι του στην Πιονγιάνγκ είχαν «πολύ παραγωγική συζήτηση» με βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Ο Στίβεν Μπίγκαν, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, διαπραγματευόταν τις τελευταίες τρεις ημέρες με αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, ιδίως τον ομόλογό του Κιμ Χιόκ Τσολ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής. Οι Μπίγκαν και Κιμ Χιόκ Τσολ θα ξανασυναντηθούν πριν τη σύνοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζητήθηκαν «οι δεσμεύσεις για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση», η «μεταμόρφωση των σχέσεων ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας» και «η οικοδόμηση διαρκούς ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024