Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαμ Μπράουνμπακ: Υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης οι ΗΠΑ

Σαμ Μπράουνμπακ: Υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης οι ΗΠΑ

Το μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έστειλε ο αρμόδιος για τις θρησκευτικές ελευθερίες πρεσβευτής των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ, μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στην ιστορική σχολή

Το μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έστειλε ο αρμόδιος για τις θρησκευτικές ελευθερίες πρεσβευτής των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ, μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στην ιστορική σχολή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπράουνμπακ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν διαχρονικά την επαναλειτουργία της Σχολής.

«Το έχουμε κάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Δεν μπορώ να σας αναφέρω ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την επίτευξη αυτού του στόχου. Αλλά υποστηρίζουμε ότι η σχολή πρέπει να είναι ανοιχτή και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια απάντηση, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στο εξωτερικό με τη σημερινή του ιδιότητα ήταν στην Τουρκία, με σκοπό να παρακολουθήσει τη δίκη του ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, η κράτηση του οποίου είχε προκαλέσει κραδασμούς στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο κ. Μπράουνμπακ είπε ότι η διοικητική αυτοδιάθεση των θρησκευτικών κοινοτήτων αποτελεί θέση αρχής για τις ΗΠΑ.

Τέλος, αναγνώρισε πως το συγκεκριμένο θέμα έχει οδηγήσει σε ορισμένου είδους πιέσεις και διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή της με κάθε δυνατό τρόπο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024