Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Οι Αρχές ερευνούν αν η Huawei αποτελεί εν δυνάμει απειλή για την ασφάλεια

Γερμανία : Οι Αρχές ερευνούν αν η Huawei αποτελεί εν δυνάμει απειλή για την ασφάλεια

Η κυβέρνηση δεν έχει αυτή τη στιγμή δικές της πληροφορίες για το αν η κινεζική εταιρεία μπορεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, προσθέτοντας πως δραστηριοποιήθηκε το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI).

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας ερευνά αν η κινεζική εταιρεία Huawei Technologies μπορεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, έπειτα από προειδοποιήσεις άλλων χωρών, ανέφερε σήμερα ο όμιλος εφημερίδων Funke επικαλούμενος τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Η κυβέρνηση δεν έχει αυτή τη στιγμή δικές της πληροφορίες για το αν η κινεζική εταιρεία μπορεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, φέρεται να δήλωσε ο Αλτμάιερ, προσθέτοντας πως δραστηριοποιήθηκε το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI).

Ο Αλτμάιερ είπε στον Funke πως οι συνομιλίες για τις προδιαγραφές ασφαλείας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας συνεχίζονται και πρόσθεσε πως η Γερμανία χρειάζεται να προστατεύσει τον εαυτό της «σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, από τα νοσοκομεία μέχρι τις τηλεπικοινωνίες».

Τα σχόλιά του φαίνεται να αντιφάσκουν με πληροφορίες ότι το Βερολίνο κατέληξε στην απόφαση να μην αποκλείσει την Huawei από την κατασκευή των δικτύων της επόμενης γενιάς 5G, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες συμμόρφωσης σε ξένους πωλητές.

Η Huawei, ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά των δικτύων με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιμετωπίζει διεθνή έλεγχο για τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση και υποψίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για να κατασκοπεύει. Η εταιρεία το αρνείται.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024