Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι εντιμότατοι κύριοι Τσίπρας και Ερντογάν

Οι εντιμότατοι κύριοι Τσίπρας και Ερντογάν

O κ. Τσίπρας επιστρέφει στην Ελλάδα, με τουλάχιστον έναν  επιπλέον πονοκέφαλο. Την προστασία και την πάση θυσίας αποτροπή και απόκρουση μίας ενδεχόμενης απόπειρας απαγωγής, σύλληψης και μεταφοράς των επικηρυγμένων από τον Ερντογάν προσώπων

Με την ολοκλήρωση του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μεταδίδει μια δήλωση του κ. Τσίπρα, από συζήτηση σε στενό κύκλο, για το πώς βλέπει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τούτα, ο Τούρκος Πρόεδρος είναι «έντιμος τύπος, μαζί του ξέρεις που βρίσκεσαι».

Είναι ενδιαφέρον να λέγεται κάτι τέτοιο από έναν πολιτικό, ο οποίος διακρίθηκε τουλάχιστον στην αρχή της θητείας του στην πρωθυπουργία, από την διαρκή προσπάθειά του να εξαπατήσει τους ευρωπαίους συνομιλητές του. Ως προς αυτό είναι άκρως διαφωτιστικό το περιβόητο ντοκιμαντέρ του BBC για την ελληνική κρίση.

Είναι όμως και ανησυχητικό.

Γιατί ο κ. Τσίπρας είτε δεν δίνει σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες του ταξιδιού του, είτε δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί κάποιες διαστάσεις της πραγματικότητας.

Αξίζει να σταθεί κάποιος σε ένα και μοναδικό σημείο. Την επικήρυξη των οκτώ αξιωματικών από τον Ταγίπ Ερντογάν, όσο ανέμενε τον κ. Τσίπρα στο Λευκό Παλάτι του.

Η ενέργεια κατ΄αρχάς φανερώνει περιφρόνηση στον επίσημο καλεσμένο, τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

Και συνιστά μία εξαιρετικά επικίνδυνη πρόκληση όχι μόνο προς την Ελλάδα, αλλά και προς την Ευρώπη στο σύνολό της. Εκτός και αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε ότι αυτό θα συνέβαινε και είχε ενημερωθεί από τον έντιμο συνομιλητή του. Οπότε το πράγμα αλλάζει…

Ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ή θέλει εν πάση περιπτώσει να δείξει, ότι είναι σε θέση να εξαπολύσει ένα ανθρωποκυνηγητό επί ευρωπαϊκού εδάφους, προκειμένου να επιτύχει έναν εμμονικό στόχο του. Την σύλληψη και μεταφορά στην Τουρκία αυτών των οκτώ αξιωματικών. Οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν λάβει άσυλο από ένα ευρωπαϊκό κράτος.

Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στην Ελλάδα, με τουλάχιστον έναν  επιπλέον πονοκέφαλο. Την προστασία και την πάση θυσίας αποτροπή και απόκρουση μίας ενδεχόμενης απόπειρας απαγωγής, σύλληψης και μεταφοράς των επικηρυγμένων από τον Ερντογάν προσώπων.

Επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει κατά πόσο ακριβώς έχουν βελτιωθεί οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για το αντίθετο υπάρχουν πολλές και πειστικές ενδείξεις.

Υπό αυτήν την έννοια είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα είχε συμβεί αν ο Ερντογάν δεν ήταν ένας έντιμος τύπος και ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε πού βρίσκεται, όσο συνομιλούσε μαζί του.

Το πιο πιθανό είναι ο Πρωθυπουργός απλώς να νομίζει ότι ξέρει πού βρίσκεται.

Δεν αποκλείεται όμως και να θεωρεί τον Ερντογάν όσο έντιμο θεωρεί και τον εαυτό του. Και έτσι να εξηγούνται πολύ περισσότερα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024