Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέι: Θα υλοποιήσω το Brexit στην ώρα του, θα διαπραγματευτώ σκληρά

Μέι: Θα υλοποιήσω το Brexit στην ώρα του, θα διαπραγματευτώ σκληρά

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε σήμερα ότι είδε και άκουσε την επιθυμία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίσουν πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ με μια συμφωνία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε σήμερα ότι είδε και άκουσε την επιθυμία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίσουν πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ με μια συμφωνία.

«Αυτό που είδα και άκουσα από τους ηγέτες είναι μια επιθυμία να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία» επισήμανε η Τερέζα Μέι μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι καίριο ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ κι εγώ συμφωνήσαμε ότι τώρα θα ξεκινήσουν συνομιλίες με στόχο να βρούμε μια λύση, να βρούμε έναν τρόπο να το τελειώσουμε αυτό εγκαίρως και να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες που το κοινοβούλιο έχει, ώστε να εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων» υπογράμμισε.

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι θα υλοποιήσω το Brexit, θα το υλοποιήσω έγκαιρα κι αυτό ακριβώς θα κάνω για τον βρετανικό λαό. Θα διαπραγματευτώ σκληρά τις επόμενες ημέρες για να το κάνω αυτό» επισήμανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η επίσκεψη της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι σήμερα στις Βρυξέλλες δεν οδήγησε στην επίτευξη σημαντικής προόδου, ωστόσο οι συνομιλίες για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας θα συνεχιστούν.

«Δεν είδαμε σημαντική πρόοδο. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν» επισήμανε με ένα tweet o Τουσκ.

Νωρίτερα η βρετανίδα πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Βρυξέλλες και Λονδίνο συμφώνησαν στην διεξαγωγή νέων «συνομιλιών» για το ξεπέρασμα του αδιεξόδου για το Brexit, αν και το αίτημα της Μέι για τροποποίηση της συμφωνίας αποχώρησης απερρίφθη και πάλι από την ευρωπαϊκή πλευρά.

Η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε «σκληρή, αλλά εποικοδομητική», σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των δύο ηγετών που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την σημερινή τους συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024