Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιμένεθ: «Μεγάλη η απόσταση με πέρσι, θέλω Πόνσε - Αραούχο»

Χιμένεθ: «Μεγάλη η απόσταση με πέρσι, θέλω Πόνσε – Αραούχο»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ τόνισε ότι πρέπει να καλυφθεί μεγάλη απόσταση για να μοιάσει η φετινή ομάδα στην περσινή και πρόσθεσε ότι θέλει την επόμενη σεζόν και Πόνσε και Αραούχο

Μετά τη λήξη του προημιτελικού στο Περιστέρι (0-1 νίκησε η ΑΕΚ τον Ατρόμητο με πέναλτι – μαϊμού για παράβαση εκτός περιοχής) ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε on camera ότι χρειάζεται να διανύσει μεγάλη απόσταση η ομάδα του για να φτάσει στα περσινά στάνταρ που οδήγησαν τους Κιτρινόμαυρους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου η κουβέντα επεκτάθηκε και στα μεταγραφικά με τον Ισπανό να επισημαίνει ότι θέλει για την επόμενη σεζόν και τον Πόνσε και τον Αραούχο στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Η αρχική τοποθέτηση στην κάμερα της Cosmote TV:

«Σίγουρα παίξαμε με ταπεινότητα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, σ’ ένα δύσκολο ματς. Έχουμε μεγάλη απόσταση να διανύσουμε για να μοιάσουμε στην περσινή πρωταθλήτρια ομάδα.

Σήμερα παίζαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε και τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι μέσα στον αγώνα, είχαμε και άλλες απουσίες, όπως του Μάνταλου.

Οι απαντήσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

-Για το πόσο σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε με νίκη: «Θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής και ταπεινός. Το 95% ανήκει στους ποδοσφαιριστές και ένα 5% στο προηγούμενο τεχνικό επιτελείο. Οι προπονητές είμαστε λίγο εγωιστές. Αν είχαμε χάσει, ίσως να έλεγα ότι δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε. Οι παίκτες έδωσαν τη μάχη τους σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, που είχαμε την απώλεια του Τσιγκρίνσκι και παίζαμε και με 10 παίκτες με την αποβολή του Πόνσε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος»

-Για τη φάση του πέναλτι: «Δεν μπορώ να πω αν ήταν ξεκάθαρο το πέναλτι. Δεν πέφτει κανείς αν είναι μπροστά στον τερματοφύλακα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να έχει κάποιο παράπονο ο Ατρόμητος, γιατί την ΑΕΚ δεν την ευνόησε. Πρέπει να παραπονιόμαστε λιγότερο και να δίνουμε το καλό παράδειγμα».

-Για τις απουσίες: «Είχαμε πολλές απουσίες και όλοι πρέπει να αισθάνονται σημαντικοί. Κάθε φορά που κάναμε αλλαγή, βγάζαμε έναν παίκτη που είχε συμμετοχές, με έναν που δεν έχει. Αυτή είναι η ψυχή που θέλω να βλέπω. Για παράδειγμα ο Τζανετόπουλος έπαιξε στο Σαν Σίρο. Αυτή είναι η ψυχή που θέλω να βλέπω».

-Για το επίπεδο της ομάδας που ανέλαβε: «Δεν είχα τον χρόνο για να δω τις διαφορές. Ο προηγούμενος προπονητής και το επιτελείο του είναι μεγάλοι επαγγελματίες. Στο ποδόσφαιρο όταν χάνεις είσαι κακός, όταν κερδίζεις είσαι καλός. Αυτό που μένει τώρα, είναι να βγάλω στην ομάδα τον καλύτερό της εαυτό».

-Για τον Πόνσε και τον Αραούχο: «Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να τους έχουμε και τους δύο. Ξέρετε πόσο τον αγαπώ τον Αραούχο. Εξαιτίας του έφυγα από τη Λας Πάλμας. Φυσικά αστειεύομαι. Την ικανότητά του να σκοράρει την ξέρω. Μίλησα από πέρσι με τον Μόντσι για να έρθει από πέρυσι και ο κ. Μελισσανίδης έδωσε πολλά για να έρθει ο Πόνσε στην ΑΕΚ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε. Να είμαστε οικογένεια. Πριν από λίγες μέρες έφυγε ένας ένθερμος οπαδός της ομάδας μας, ο Αλεξέι. Μου ζήτησαν οι παίκτες να αφιερώσουμε την σημερινή νίκη στην μνήμη του και ευχομαι η οικογένειά του να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει την απώλεια».

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024