Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλοίωση αποτελέσματος στο Περιστέρι, 0-1 η ΑΕΚ με πέναλτι - μαϊμού

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Περιστέρι, 0-1 η ΑΕΚ με πέναλτι – μαϊμού

Απόδραση από το Περιστέρι (0-1) για την ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με κραυγαλέο διαιτητικό σπρώξιμο - Ο Σιδηρόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου σε χέρι του Χουλτ, ενώ έδειξε την άσπρη βούλα για παράβαση εκτός περιοχής (τάκλιν του Καρασαλίδη στον Αλμπάνη)

Και κάπου εδώ απλά εκτιμάς πως όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουνε. Δύο χαλίφηδες, μια Εξυγίανση ένα πάρτι ντροπής στο ελληνικό ποδόσφαιρο με διαιτησίες από εκείνες που γράφουν την Ιστορία. Ακόμη και από τους… κορυφαίους. Από τον περίφημο Σιδηρόπουλο που εξόργισε τους πάντες πριν από λίγο στο Περιστέρι. Δύο δικές του αποφάσεις έκριναν το Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 και ουσιαστικά στέλνει την Ένωση στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Ένα καθαρό πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ του Ατρομήτου, και ένα άλλο που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ για παράβαση εκτός περιοχής. Πως το έκανε πέρσι ο Βάτσιος στο ίδιο γήπεδο σε εκείνο το Λαμία-ΑΕΚ σκορπώντας το γέλιο; Έτσι τώρα και ο κορυφαίος. Φαίνεται το έχει το γήπεδο. Και η… φιλοξενία στην ΑΕΚ. Της ομάδας που πριν κάποια χρόνια ο ιδιοκτήτης της έλεγε πως θα στείλει διάφορους με τις σφυρίχτρες του να… σφυρίζουν στα τρένα.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και της ΑΕΚ, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να κάνει το ματς… ροντέο και να προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Σιδηρόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου σε χέρι του Χουλτ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έδειξε παράλληλα την άσπρη βούλα στο 86’, σε μαρκάρισμα πάνω στον Αλμπάνη, που έγινε εκτός περιοχής. Με αυτή του την απόφαση να κρίνει και την αναμέτρησης, αφού ο Πόνσε εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 0-1 Που φέρνει την Ένωση αγκαλιά με την πρόκρισή της στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, στο πρώτο ματς της 3ης θητείας του στην ΑΕΚ, επέλεξε να μην προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές αναφορικά με το πλάνο που θα εφάρμοζε η Ένωση στο γήπεδο, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Έτσι ο Ισπανός τεχνικός διατήρησε το 3-5-2 που εφάρμοζε από τις αρχές του 2019 ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τοποθετώντας ωστόσο τον Μπογέ σε ρόλο επιτελικού χαφ, πίσω από τους Λιβάγια και Πόνσε και δίνοντας φανέλα βασικού στον Σιμόες, που μπήκε με το «καλημέρα» στην ενδεκάδα, μετά τις εξελίξεις που προηγήθηκαν σχετικά με το συμβόλαιό του.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή του κλειστό, με τις δύο ομάδες να έχουν στραμμένη την προσοχή τους πρωτίστως στο να μην δεχθούν γκολ. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να δούμε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και πολλά φάουλ.

Η Ένωση των πολλών απουσιών (Κρίστισιτς, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γαλανόπουλος) δέχθηκε πριν καν συμπληρωθεί το 10λεπτο και ένα νέο πλήγμα. Μιας και ο Τσιγκρίνσκι ένιωσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Τσόσιτς. Το παιχνίδι εξελίχθηκε για αρκετά λεπτά στον χώρο του κέντρου, ωστόσο στο 27’ το ματς «ζωντάνεψε».

Ο Ατρόμητος θα κερδίσει ένα κόρνερ, ο Κωτσόπουλος θα δοκιμάσει να σουτάρει μέσα από την περιοχή και η μπάλα θα σταματήσει στο χέρι του Χουλτ. Οι γηπεδούχοι θα ζητήσουν πέναλτι, με τον Σιδηρόπουλο να αφήνει ωστόσο το παιχνίδι να συνεχιστεί, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου της ομάδας του Περιστερίου.

Η φάση αυτή «αφύπνισε» πάντως την ΑΕΚ, έστω και σε ένα βαθμό. Στο 32’ μάλιστα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα φτάσει πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Ο Χουλτ θα συνεργαστεί εξαιρετικά με τον Λιβάγια και αυτός θα βρει τον Μπογέ, που θα κοντρολάρει μέσα στην περιοχή, θα γυρίσει προς την εστία, όμως το πλασέ του θα φύγει ελάχιστα άουτ.

Διακοπή και… ροντέο λόγω Σιδηρόπουλου

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι πήρε μια εντελώς διαφορετική μορφή, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να πρωταγωνιστεί, λόγω της απόφασης του να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 83’ σε ανατροπή του Αλμπάνη από τον Καρασαλίδη, που έγινε ωστόσο εκτός περιοχής! Η συγκεκριμένη φάση έγινε λίγα λεπτά μετά την επανέναρξη του ματς, που στο 55’ διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά, λόγω προβλήματος σε έναν από τους προβολείς του γηπέδου, που έσβησε ξαφνικά.

Αφού λοιπόν το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι, θα έρθει η φάση του 83’, που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από μεριάς Ατρομήτου και έφερε ένταση στο ματς. Ο Σιδηρόπουλος θα δει πέναλτι στο εκτός περιοχής μαρκάρισμα του Καρασαλίδη στον Αλμπάνη, με τον Πόνσε να το εκτελεί εύστοχα στο 86’ και να κάνει το 0-1 για την ΑΕΚ. Που βρήκε με αυτόν τον τρόπο ένα «χρυσό» γκολ, ενόψει της ρεβάνς.

Η ένταση που προκλήθηκε από την συγκεκριμένη φάση συνεχίστηκε για τα επόμενα λεπτά, με τον σκόρερ του γκολ της ΑΕΚ να αποβάλλεται στο 89’ με δεύτερη κίτρινη και τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση κλείστηκε στην άμυνά της, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο τη διαφύλαξη του σκορ.

Ο Ατρόμητος ανέβηκε προς την περιοχή του Δικεφάλου, «γέμισε» την περιοχή του, όμως πέρα από κάποιες φάσεις που προέκυψαν από στημένες μπάλες, δεν έκανε κάτι ουσιαστικό. Με την ΑΕΚ να αντέχει στην πίεση και να φεύγει από το Περιστέρι με ένα αποτέλεσμα που την φέρνει με το ένα πόδι στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας, Μπρούνο, Σάκιτς, Μπουσουλάτζιτς, Κορτ (91′ Μάντσον), Ουάρντα, Μανούσος (77′ Ενσικουλού), Κωτσόπουλος (79′ Κουλούρης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (10′ Τσόσιτς), Χουλτ, Σιμόες, Αλεφ, Γκάλο, Μπογέ (81′ Αλμπάνης), Λιβάια (114′ Κλωναρίδης), Πόνσε.

Το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ

Το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ατρόμητο

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024