Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Τσίπρας θα υποστεί δεινή προσωπική ήττα στις δημοτικές εκλογές

Γιατί ο Τσίπρας θα υποστεί δεινή προσωπική ήττα στις δημοτικές εκλογές

Αντιμέτωπος με το… μέλλον του βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βλέπει ότι δεν έχει πλέον αναφορές στην κοινωνία και τρέχει να προλάβει την συντριβή.

Αντιμέτωπος με το… μέλλον του βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βλέπει ότι δεν έχει πλέον αναφορές στην κοινωνία και τρέχει να προλάβει την συντριβή. Οι πληροφορίες που δημοσίευσε το in.gr περί επικείμενης κατάρρευσης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, των υποψήφιων που στηρίζει το κυβερνών κόμμα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός έχει ανύπαρκτη οργάνωση σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και αφετέρου το κόμμα, η Κουμουνδούρου δηλαδή, βρίσκεται εν πλήρη υπνώσει. Παρά το γεγονός ότι η μετακίνηση Σκουρλέτη στο κόμμα έγινε ακριβώς για να μπορέσει να οργανώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει νέα πνοή στον προεκλογικό αγώνα.

Ομως, τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά που λαμβάνουν κατά κύριο λόγο οι Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα, Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες τις μεγάλες περιφέρειες έχουν πανικοβάλει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ποτέ δεν πίστευαν στην κυβέρνηση ότι έχουν τους κομματικούς μηχανισμούς που θα κρατάνε τους ψηφοφόρους, όμως, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέρει το Μαξίμου ενώπιον πολύ δύσκολων αποφάσεων.

Να στηρίξουν μέχρι τέλους τις επιλογές και ό,τι βγει, είναι η γραμμή που ακολουθείται. Αλλά βεβαίως μια συντριπτική ήττα των υποψηφίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, στην περιφέρεια Αττικής και σε άλλες περιοχές θα είναι και ήττα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Διότι επιλογή του ήταν ο Νάσος Ηλιούπουλος που παραμένει άχρωμος και άγνωστος στην πρωτεύουσα.

Επιλογή του πρωθυπουργού ήταν και η Κατερίνα Νοτοπούλου, επιλογή του είναι και η Ρένα Δούρου η οποία πήρε «ετσιθελικά» το χρίσμα παρά τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τις καταστροφές σε Μάντρα και Μάτι. Ακόμη και το ποσοστό 20% περίπου που λαμβάνει μάλλον μεγάλο είναι για τη θητεία της. Η προσπάθειά της θα είναι να μην συντριβεί, να πάει σε μια αξιοπρεπή ήττα ώστε να παίξει στη συνέχεια δυνατό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί όχι στην μετά Τσίπρα εποχή.

Επιστροφή στο παρελθόν

Το συμπέρασμα της επόμενης ημέρας των δημοτικών εκλογών, αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε από το 4% στο 36% παίρνοντας τη μεγάλη μερίδα της τιμωρητικής ψήφου. Αυτή την τετραετία έγιναν τόσοι πολλοί Συριζαίοι για να τιμωρήσουν το παλαιό πολιτικό σύστημα που έφερε τα μνημόνια.

Τώρα που και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακό κόμμα, και χωρίς τις κοινωνικές αναφορές, τις ισχυρές βάσεις του κόμματος στον κόσμο, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιστρέφει στα μονοψήφια ποσοστά. Και γι’ αυτό επιχειρείται το άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά και προς τη λεγόμενη «αντιδεξιά» ψήφο. Είναι δεξαμενές ψηφοφόρων στις οποίες θα στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να έχει ένα υψηλό ποσοστό στις εθνικές εκλογές και να πετύχει να εκλέξει κάποιους δημάρχους ή περιφερειάρχες που δεν είναι δικοί του αλλά θα τους… καρπωθεί (Αρναουτάκης, Κατσιφάρας κ.λπ.)

H κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χειρότερη από τον μέσο όρο στις περιφέρειες της Μακεδονίας. Η υπόθεση του «Μακεδονικού» πληγώνει όσο τίποτε την κυβέρνηση η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια άλλου χαρακτήρα τιμωρητική ψήφο. Και θα την πληρώσουν οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές όπως η Κ. Νοτοπούλου, ο δημοσιογράφος Χρ. Γιαννούλης που είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία, και άλλοι.

Πάντως, καλά γνωρίζοντες τα περί δημοτικών εκλογών λένε ότι μια συντριπτική ήττα του Ηλιόπουλου στην Αθήνα και της Δούρου στην Περιφέρεια θα αποτελεί μια πολύ μεγάλη κηλίδα στο προφίλ του κυβερνώντος κόμματος και του Τσίπρα.

Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος διέρρεε ότι στην Αθήνα θα έχει υποψήφιο κάποιον που δε χάνει ποτέ, κι όλοι έψαχναν ποιος αθλητικής είναι αυτός.

Ο κατά τα άλλα συμπαθής πρώην υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος επελέγη τελικά να πέσει στο λάκκο των λεόντων δείχνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια της αυτοδυναμίας του να κτίσει ισχυρές κομματικές βάσεις και να αναδείξει ισχυρά αυτοδιοικητικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024