Φωτογραφίες: Automedia

Το Captur αποτελεί από τις δημοφιλέστερες προτάσεις της κατηγορίας του και όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να διατηρήσει το συγκριτικό του πλεονέκτημα, σε μια ολοένα και πιο πολυπληθή αρένα ανταγωνιστών.

Αν και το δοκιμαστικό πρωτότυπο που συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό στον Αρκτικό Κύκλο, εξακολουθεί να κρατά κρυμμένα τα μυστικά της εμφάνισής του, κάτω από επιμελές καμουφλάζ, η πρόσφατη αποκάλυψη του νέου Clio δίνει τις κατευθυντήριες για την προσέγγιση που σκοπεύει να ακολουθήσει η Renault και σε ό,τι αφορά το περιπετειώδες alter ego του, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και τεχνολογίας.

Με «οδηγό» λοιπόν τη νέα πέμπτη γενιά του Clio και παρά την «μυστικοπάθεια» του Captur ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου, θα πρέπει να περιμένουμε μια αναλόγως εξελικτική σχεδίαση σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση του γαλλικού crossover η οποία θα επενδύσει στην ισορροπία κομψότητας-δυναμισμού όπως ισχύει και για το supermini.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το Clio, αναμένεται να κινηθεί και η ανασχεδίαση του εσωτερικού του Captur το οποίο θα επωφεληθεί από το ίδιο μείγμα τεχνολογίας και αισθητικής με κυρίαρχα στοιχεία την κάθετη, ευμεγέθη οθόνη του infotainment, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την έμφαση στη λεπτομέρεια και στην ποιότητα των υλικών.

Αν και η Renault, δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει την γκάμα κινητήρων του νέου Clio η οποία προδιαγράφεται κοινή με του Captur, αυτό θα γίνει στην επίσημη πρεμιέρα του supermini στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι οι επιλογές βενζίνης θα περιλαμβάνουν τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου καθώς και το νέο κινητήρα 1,3 λίτρων που η Renault έχει συνεξελίξει με την Mercedes-Benz, σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος. Την γκάμα θα συμπληρώσει η αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού diesel 1.5 dCi ο οποίος επίσης θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος ενώ σε δεύτερο χρόνο, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί μια plug-in υβριδικής προθήκη και στην γκάμα του Captur.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξής του, αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημες ανακοινώσεις, η πρεμιέρα του νέου Captur αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.