Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Σύνοδος κορυφής στο Λονδίνο το Δεκέμβριο

ΝΑΤΟ: Σύνοδος κορυφής στο Λονδίνο το Δεκέμβριο

Οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχουν σε σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο το Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ

Οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχουν σε σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο το Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η επιλογή του τόπου έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ΕΕ τον επόμενο μήνα, ενώ παράλληλα επιμένει ότι θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει ρόλο-κλειδί για την ασφάλεια της ηπείρου.

Ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε στην ανακοίνωσή του: «Είμαστε ευγνώμονες προς το Ηνωμένο Βασίλειο που συμφώνησε να φιλοξενήσει αυτήν τη σύνοδο κορυφής τη χρονιά που το ΝΑΤΟ γιορτάζει τα 70 του χρόνια».

«Η σύνοδος του Λονδίνου θα είναι μια ευκαιρία (…) να συζητηθούν οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε τώρα και στο μέλλον και να διασφαλίσουμε ότι το ΝΑΤΟ θα εξακολουθήσει να προσαρμόζεται, προκειμένου να διατηρήσει σχεδόν ένα δισεκατομμύρια ανθρώπους ασφαλείς» πρόσθεσε.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί «να ζήσει σε έναν κόσμο χωρίς τη συμφωνία για τον πυρηνικό αφοπλισμό» στην Ευρώπη και «με μια Ρωσία που εξακολουθεί να αναπτύσσει πυραύλους» ικανούς να πλήξουν ευρωπαϊκές πόλεις, είχε προειδοποιήσει ο Στόλτενμπεργκ μετά την αποτυχία της συνόδου ΝΑΤΟ – Ρωσίας στις 25 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγγείλει τις παραβιάσεις της συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα μέσου και μικρού βεληνεκούς (INF) από τη Ρωσία και ανακοίνωσαν στις 2 Φεβρουαρίου ότι αποσύρονται από αυτήν.

Την ίδια ημέρα η Μόσχα αποφάσισε επίσης να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναπτύξει νέους βαλλιστικούς πυραύλους.

Στην τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στην έδρα του, στις Βρυξέλλες, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έφερε σε δύσκολη θέση πολλούς ευρωπαίους συμμάχους του, μεταξύ των οποίων και τη Γερμανία, με το επίμονο αίτημά του να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για την άμυνά τους και να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τη Ρωσία για τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024